Seniorenweek viert tiende editie met sketches over De Kampioenen en De Slimste Mens

De senioren van Kortenaken maakten zelf een tv-uitzending.
Bollen De senioren van Kortenaken maakten zelf een tv-uitzending.
De seniorenweek in Kortenaken wordt dit jaar extra in de verf gezet want het is de tiende editie. De seniorenraad en het OCMW sloegen de handen in mekaar voor een mooi gevuld programma. Voor het eerst mochten de senioren zelf tv maken en dat zorgde woensdagmiddag voor een knallende show in GC Den Hoek.

“Een jaar lang hebben we aan onze eigenste Kortenaakse tv-namiddag gewerkt”, zeggen Christiane Van Herck, voorzitter van de seniorenraad, en Tina Luyckx, ambtenaar voor senioren. “Eerst volgde een rondvraag bij de senioren naar hun favoriete programma’s. Het resultaat was: FC De Kampioenen, De Slimste Mens, Thuis, Familie, het nieuws, HT&D en De Notenclub. Al deze programma’s werden in sketches gegoten, waarin de senioren zelf, ondersteund door vrijwilligers uit Kortenaken, mochten figureren. Het resultaat was prachtig en werd met een luid applaus door het talrijk opgekomen publiek beloond.”

Het publiek geniet van de sketches.
Bollen Het publiek geniet van de sketches.

De seniorenraad in Kortenaken werd rond 2000 opgericht, maar kreeg een flinke boost na het ouderenbehoefteonderzoek in 2007. “Toen werd het de senioren, een grote groep in onze bevolking, duidelijk dat ze nog iets te zeggen hebben”, zegt Tina. “Via de seniorenraad kunnen ze hun standpunten overbrengen aan het gemeentebestuur. Die samenwerking verloopt heel vlot.”

Morgen gaat de seniorenweek verder met een sportdag, vrijdag is het quiz en zondag wordt er afgesloten met het Plussersfestival in Bergendal in Waanrode.

Het publiek geniet van de sketches.
Bollen Het publiek geniet van de sketches.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.