Open kerkendag in Kersbeek en Miskom

De kerken van Miskom en Kersbeek zijn te bezichtigen.
RV De kerken van Miskom en Kersbeek zijn te bezichtigen.

Op zondag 2 juni gaan de deuren van de kerken van Miskom en Kersbeek open voor de ‘open kerkendagen’. Tussen 13 en 18 uur ben je welkom in beide gebouwen voor een vrij of geleid bezoek.

In de kerk van Miskom (Museum voor Volksdevotie) loopt een tentoonstelling rond ‘emoties in de kerk en haar gemeenschap’. In de kerk van Kersbeek vertelt dorpshistoricus Michel Holsbeek je graag wat meer over het ontstaan en de geschiedenis van onze kerk- en parochiegemeenschap. “We juichen als gemeentebestuur toe dat ons kerkelijk erfgoed op deze manier in de kijker wordt gezet. We wensen hiervoor dan ook uitdrukkelijk de betrokken vrijwilligers te bedanken,” aldus schepen van Erfgoed, Niels Willems (N-VA).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.