Kortenaken wordt Octopusgemeente

In Landen zijn er al dergelijke Octopuspalen geplaatst.
Vanessa Dekeyzer In Landen zijn er al dergelijke Octopuspalen geplaatst.
Vanaf volgend schooljaar wordt Kortenaken een ‘Octopusgemeente’. Het Octopusplan is een organisatie die ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen.

“Het Octopusplan maakt werk van veilige, gezonde en groene schoolomgevingen die duurzame mobiliteit en ontmoeting stimuleren”, zegt burgemeester Stefaan Devos (CD&V), bevoegd voor Onderwijs. “Ook het gemeentebestuur streeft dit na. Dankzij het lidmaatschap van de gemeente kunnen Kortenaakse scholen gratis toetreden tot het Octopusplan.”

Materialenkit

De zes Kortenaakse scholen, De Zonnebloem Waanrode, Trip Trap Kortenaken, Toverpotlood Hoeleden, De Kiem Ransberg en De Vlindertuin Kersbeek, ontvangen onder meer een materialenkit voor de organisatie van bijvoorbeeld De Strapdag (20 september), toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie, kortingen op materialen en acties (hesjes, verkeersshow, gadgets,…) en het Octopuslabel.

“Veilige schoolomgevingen zijn belangrijk. Daarom overlegt het gemeentebestuur momenteel met de verschillende scholen om te kijken hoe deze omgevingen veiliger ingericht kunnen worden. Ook het engagement als Octopusgemeente kadert binnen dit beleid”, besluit schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Kristof Mollu (CD&V). 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.