Keert Boerenrock terug naar Kortenaken?

Met een ander gemeentebestuur ziet organisator mogelijkheden

Een archiefbeeld van hét festival van Kortenaken.
Foto Bollen Een archiefbeeld van hét festival van Kortenaken.
Keert Boerenrock in de toekomst terug naar Kortenaken? Organisator Dominic Vandermeulen kreeg die vraag in het kader van de verkiezingen, en het antwoord was opvallend. Met het huidige bestuur ziet hij een samenwerking niet meer zitten, maar met CD&V wel...

Zeventwintig jaar lang was Boerenrock één van de topfestivals in onze regio. Maar in 2016 werd het stopgezet wegens de hoge kosten en de moeilijkheden om het groeiende evenement bemand te krijgen. De gemeente verloor zo haar belangrijkste uithangbord en de fans bleven verweesd achter.

Vzw Boerenrock bleef evenwel bestaan. In de voorbije twee jaar werden onder deze koepel enkele smaakvolle Boerenrock-concerten georganiseerd, met Levellers, Magical Flying Thunderbirds en K's Choice. Al werd er wel telkens uitgeweken naar buursteden of -dorpen van Kortenaken. "Eén van de redenen waarom Boerenrock — al dan niet voorlopig — wegbleef uit Kortenaken, is het gebrek aan erkenning door de huidige bestuursmeerderheid", zegt Dominic Vandermeulen. "Zo vind ik het ook al erg vreemd dat er na de stopzetting van Boerenrock geen enkel officieel dankwoord gekomen is, terwijl we Kortenaken wel in heel Vlaanderen en zelfs daarbuiten gepromoot hebben. Van Jong CD&V hebben we begin 2017 wel de Knap Gedaan-prijs gekregen."

Dominic Vandermeulen, stichter van de vzw Boerenrock.
Foto Bollen Dominic Vandermeulen, stichter van de vzw Boerenrock.

"De huidige beleidsploeg heeft na de stopzetting ook op geen enkel moment contact gezocht om te bespreken of er al dan niet nieuwe en eventueel kleinere samenwerkingen mogelijk waren", vervolgt Vandermeulen. "Daar heb ik mijn conclusies uit getrokken. Ik doe zelf zeker niet aan politiek. Maar wanneer ik — zoals in de laatste weken — van CD&V Kortenaken de vraag krijg of er eventueel met hen opnieuw gepraat kan worden over Boerenrock-activiteiten in hét Boerenrock-dorp, dan zie ik misschien wel een partner met perspectieven. Ik denk in alle eerlijkheid wel dat de kans klein is dat Boerenrock in dezelfde vorm zal terugkeren. Maar anderzijds hebben we zeker de mogelijkheden om in een 'tweede leven' misschien toch nog te verrassen in Kortenaken."

"We zijn de organisatie van Boerenrock altijd zeer erkentelijk geweest voor hetgeen ze gedaan heeft, en we beseffen heel goed dat dit festival een grote troef was voor onze gemeente", reageert eerste schepen Niels Willems (N-VA). "Ook de betrokkenheid van zovele vrijwilligers vinden we absoluut top. Vandaar dat onze deur zeker openstaat indien er interesse zou zijn voor een heropstart van het festival, of een andere invalshoek. Onze partij wil zeker het gesprek aangaan en bekijken wat mogelijk is."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.