Gemeente krijgt 25.000 euro bovenlokale subsidie voor veilige schoolomgeving

Fluopotloden kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid rond scholen.
VDT Fluopotloden kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid rond scholen.
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) kende onlangs aan Kortenaken een subsidie van ongeveer 25.000 euro toe om de verkeersveiligheid van schoolomgevingen te verbeteren. In 2019 werden aan 89 gemeenten subsidies toegekend voor de realisatie van snel uitvoerbare ingrepen.

“Toen we als gemeentebestuur vorig voorjaar van deze subsidiemogelijkheid hoorden, zijn we onmiddellijk in overleg gegaan met alle Kortenaakse scholen”, zegt schepen voor Mobiliteit en Verkeersveiligheid Kristof Mollu (CD&V). “De veiligheid van kinderen op weg naar school is cruciaal en scholen zijn dan ook een belangrijke partner in het traject naar veilige schoolomgevingen. Als gemeente hebben we de maatregelen nog voor de start van het huidige schooljaar uitgevoerd. Er werden onder meer fluopotloden geplaatst om de schoolomgevingen te accentueren, de dynamische zone 30-borden werden vernieuwd, hier en daar werden parkeervakken aangelegd en ook de signalisatie werd vernieuwd. Dat zijn allemaal kleine en snelle maatregelen die moeten bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Dat was ook de focus van de subsidiemogelijkheid.”

“Als gemeente proberen we steeds maximaal beroep te doen op bovenlokale subsidies. We hadden dan ook een sterk dossier ingediend waardoor we nu een subsidiebedrag van ongeveer 25.000 euro ontvangen. Hiermee halen we het maximale subsidieniveau van 50 procent binnen,” besluit burgemeester Stefaan Devos (CD&V).