Gemeente koopt nieuwe graaflaadcombinatie

De oude graaflaadcombinatie.
VDT De oude graaflaadcombinatie.
De gemeente Kortenaken koopt een graaflaadcombinatie aan. “Momenteel beschikken we over drie graaflaadcombinaties, waarvan de oudste dateert van 1994. De machines staan regelmatig in panne en de onderhouds- en herstelkosten lopen dan ook hoog op”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

In het meerjarenplan van de gemeente werd daarom de actie opgenomen om het materiaal van de technische dienst tijdig te vervangen. “Goed en betrouwbaar materiaal is noodzakelijk voor een goede werking van deze dienst,” zegt schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V).

“Door de nieuwe aankoop kunnen we het voertuig dat 26 jaar oud is en waar verschillende gebreken aan zijn, uit dienst nemen en beschikt de technische dienst opnieuw over betrouwbaar en veilig materiaal dat ingezet wordt voor het onderhoud van de wegen, het ruimen van baangrachten en het laden van de zoutstrooiers”, gaat de schepen verder. “De oude graaflaadcombinatie schuift door naar het containerpark, waar het gebruikt zal worden voor onder meer het overladen van groenafval en asbestplaten.”