“Kortenaaks meerjarenplan is een financiële strop voor de inwoners”

Het nieuwe dagelijkse bestuur van Open Vld met Patrick Vlayen, Fenne Vanderstukken, Eddy Renard, Veronique Hermans en Patrick Vandijck.
Bollen Het nieuwe dagelijkse bestuur van Open Vld met Patrick Vlayen, Fenne Vanderstukken, Eddy Renard, Veronique Hermans en Patrick Vandijck.
Oppositiepartij Open Vld Kortenaken is niet blij met het voorgelegde meerjarenplan van de huidige meerderheid. “Dit wordt de financiële strop voor de inwoners van de gemeente Kortenaken.” 

“We stellen eerst en vooral vast dat de meerderheid vanaf 2020 de woningen in de gemeente zal laten herschatten”, zegt raadslid Paul Francen. “Dat zal leiden tot een verhoging van de te betalen grondlasten elk jaar. Met andere woorden is dit een belastingverhoging die permanent blijft. Daarnaast gaat men het gemeentelijk containerpark verkopen aan Ecowerf, wat ook zal leiden tot een drastische verhoging van de kosten voor de gebruikers van het recyclagepark. Daarbij gaat men nog eens over tot de verkoop van het gemeentelijke patrimonium om zodoende extra ontvangsten te verwerven. Neem daar nog eens bij dat gemeentelijke schuld met waarschijnlijk zes miljoen euro zal stijgen, dan weet iedereen dat dit op termijn een ramp wordt voor onze gemeente.”

“De schulden van vandaag zijn de belastingen van morgen”, voegt raadslid Patrick Vandijck er aan toe. “En elke euro kan men maar eenmaal uitgeven of ontvangen. Maar als men het kadastraal inkomen van de woningen verhoogt en via verkoop van het containerpark de toegangsprijs drastisch laat verhogen, dan treft dit bestuur de belastingbetaler meermaals. Waar zijn de verkiezingsbeloftes om geen belastingen te verhogen? Dit is niet bezig zijn met de belangen van de inwoners." 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Bosmans

    De verkoop van het containerpark aan Ecowerf zal niet alleen maken dat het duurder zal worden voor de inwoners, maar zal dan ook leiden tot sluikstorten. De huidige prijzen hanteren is net het grootste wapen daartegen. Patrimonium verkopen is korte termijnvisie maar miserie voor later. @ Jos. De gemeenten doen dat al via allerlei opcentiemen en elektriciteits- en water rekeningen.

  • jos vanbergen

    Is het nog niet erg genoeg dat ze bovenaan onozel doen met onze centen , dat ze nu ons via de gemeente ook nog eens verder de nek omwringen. Eerdaags staan we allemaal op de OCMW