"Fietspad in asfalt kost meer dan in beton"

In de Diestsestraat in Kortenaken worden momenteel riolerings- en wegenwerken uitgevoerd. Daarbij moeten de fietspaden in de oorspronkelijke staat hersteld worden.


Omdat die momenteel in klinkers zijn uitgerust en dit weinig comfort biedt, zal de gemeente nieuwe fietspaden in betonverharding aanleggen. CD&V betreurde dat er niet gekozen werd voor asfalt, omdat dit volgens de oppositiepartij meer comfort biedt voor fietsers en goedkoper is.


Maar schepen van Openbare Werken Betty Geysenbergs (Open Vld) spreekt dit tegen. "Een fietspad in asfalt valt wel degelijk duurder uit. Er moet extra fundering komen en bijkomend moeten zowel de boordsteen als de goot apart in beton getrokken worden.


Bovendien moet er manueel een extra borduur achter het fietspad geplaatst worden. En dan spreken we hier nog niet over de extra machines die dienen ingezet te worden. Ook naar de toekomst toe is er veel minder onderhoud. Leg je een fietspad in asfalt, dan moet je om de tien jaar de nodige onderhoudswerken uit te voeren. Ik snap de kritiek van de oppositie niet, zeker aangezien dat de plaatselijke bewoners zeer blij zijn met de oplossing, die we hier bieden."


(VDT)