Zes bestuurders op weg naar Dreambeats betrapt met drugs, één speelt auto kwijt

De politie aan het werk.
PZ Polder De politie aan het werk.
Naar aanleiding van het festival Dreambeats zaterdagavond heeft  de politiezone Polder een verkeersactie gehouden in het kader van de opleiding van aspiranten van de WPS. Er werden bij zes personen verdovende middelen gevonden. Vier onder hen speelden hun rijbewijs kwijt, één zelfs zijn wagen.

De politiezone Polder werd voor de acties bijgestaan door diverse partners en er was bijstand van motorrijders van de politiezones Riho, Vlas en Westkust. De collega’s van de federale politie leverden bijstand met een drughond en een swapteam. De collega’s van de douane zetten zowel een drugshond als diverse scan-toestellen in. Diverse andere West-Vlaamse politiezones leverden personeel.

Bij 6 personen werden verdovende middelen aangetroffen. Van 4 bestuurders werd hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen na het afleggen van een positieve speekseltest voor het sturen onder invloed van drugs. Van 1 bestuurder werd het voertuig ingehouden na een positieve speekseltest voor het sturen onder invloed van drugs. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af met als resultaat 1 promille.  Er werden 3 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Er werd 1 proces-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor het niet bijhebben van het rijbewijs en 1 proces-verbaal van waarschuwing voor het niet kunnen vertonen van het verzekeringsbewijs. Door de douane werden 2 voertuigen getakeld wegens openstaande boetes voor een bedrag van 5000 euro en er werden 2 openstaande boetes geïnd ter waarde van 3800 euro. De douane betrapte ook 2 voertuigen die rijden met rode diesel. Door de collega’s van de scheepvaartpolitie werden 99 swaps uitgevoerd waarvan er 4 positief waren voor mensen die recent in aanraking met drugs gekomen zijn en een voertuig besturen. “Een goede leerschool voor onze aspiranten van de WPS die heel wat terreinervaring konden opdoen in diverse domeinen”, besluit de politie.

De politie aan het werk.
PZ Polder De politie aan het werk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.