Vrouw (52) steelt 38.500 euro van vader van haar vriend, nu daagt ze zelfs niet op in rechtbank

RV
Een 52-jarige vrouw uit Kortemark moet zich voor de rechter verantwoorden voor de diefstal van 38.500 euro van de rekening van een bejaarde man. De vrouw kende de pincode van zijn bankkaart omdat ze een relatie had met zijn zoon. Beklaagde Ann V. stuurde dinsdagochtend haar kat naar de rechtbank.

Het plunderen van de bankrekening is niet het enige feit waarvoor de vrouw terechtstaat. De feiten kwamen aan het licht toen er een twintigtal briefjes van 50 euro verdwenen waren uit een kistje in het huis van de bejaarde man. Omdat hij Ann V. van de diefstal verdacht, vroeg hij haar om de uittreksels. “Maar ze vervalste de uittreksels en toonde hem een foutief saldo. Dat zijn verzwarende omstandigheden. Ik eis een strenge toepassing van de strafwet”, eiste de procureur. De vrouw staat terecht voor diefstal en misbruik van vertrouwen. 

Op camerabeelden van bankkantoren in Kortemark en Diksmuide was volgens het openbaar ministerie te zien hoe de vrouw geregeld sommen geld afhaalde met de kaart. In verklaringen gaf ze toe uiteindelijk toe dat ze het geld ontvreemdde om in haar eigen levensonderhoud te voorzien.

De vrouw verscheen niet op het toneel in de rechtbank, dus spreekt de rechter op 26 maart een vonnis uit bij verstek. Het slachtoffer is inmiddels overleden. Zijn zoon, inmiddels de ex van de beklaagde, stelde zich burgerlijke partij. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.