VIDEO. Politiecombi knalt op wagen tijdens inhaalmanoeuvre op Staatsbaan: twee inspecteurs en buurtbewoner gewond

De politiecombi is perte totale.
Siebe De Voogt De politiecombi is perte totale.
De Staatsbaan in Handzame is zaterdagnamiddag anderhalf uur afgesloten geweest door een zwaar ongeval tussen een politiecombi en personenwagen. Daarbij vielen in totaal drie gewonden, waaronder twee politie-inspecteurs.

Het ongeval vond even voor 13 uur plaats. Een politiepatrouille van de politie Polder zou op weg geweest zijn naar een vechtpartij in Kortemark, toen een buurtbewoner voor hen zijn oprit wilde opdraaien met z'n Ford Mondeo. De agenten hadden net een inhaalmanoeuvre ingezet en konden de personenwagen niet meer ontwijken. Door de klap kwam de combi tegen een boom terecht. De Ford Mondeo kwam tot stilstand tegen een witte vrachtwagen langs de kant van de weg.

De politiecombi is perte totale.
SDVO De politiecombi is perte totale.

De buurtbewoner kon op eigen kracht z’n wagen verlaten en klaagde vooral over pijn aan z’n nek en ribben. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de politiecombi zat met z'n benen gekneld in het wrak. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, net als zijn collega-inspecteur. Het is al de tweede keer in een maand tijd dat een combi van de politie Polder zwaar beschadigd raakt door een ongeval. In mei gingen twee inspecteurs aan het slippen op het natte wegdek in Esen. Zij raakten lichtgewond. De Staatsbaan was door het ongeval anderhalf uur afgesloten voor het verkeer. Omstreeks 14.30 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

De combi botste op de personenwagen tijdens een inhaalmanoeuvre.
SDVO De combi botste op de personenwagen tijdens een inhaalmanoeuvre.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk vanderaa

    Men zaait wat men oogst. Meestal zijn het nu jonge mensen bij de interventiediensten die nauwelijks enkele jaren hun rijbewijs hebben en dan in code 3 rijden. Het is uiteraard goedkoper dan ervaren politiemensen met jaren dienst. Vroeger zat er meestal een oudere collega bij die wist wanneer een interventie 'echt' dringend was. Nu rijden ze de meesten bij het minste in code 3 als cowboys.

  • andré joye

    Politiemensen opnieuw rijbewijs examen laten afleggen en psychologische testen ;Zijn tenslotte gewone mensen voor de wetgever.niet meer en niet minder.

  • nivarlet jacques

    En wat met de personenwagen. Of dit is niet zo belangrijk?