Vanaf juni ‘zorgparkeren’ ook in Kortemark mogelijk

Zorgparkeerplaatsen worden aangeduid met een sticker (links), terwijl de zorgverstrekker een parkeerkaart achter de voorruit legt. Dit is een voorbeeld uit Oostende, maar maakt straks haar opwachting in Kortemark.
Van Assche Zorgparkeerplaatsen worden aangeduid met een sticker (links), terwijl de zorgverstrekker een parkeerkaart achter de voorruit legt. Dit is een voorbeeld uit Oostende, maar maakt straks haar opwachting in Kortemark.
Binnenkort wordt zorgparkeren ook in Kortemark mogelijk. De gemeenteraad heeft het reglement officieel goedgekeurd tijdens de jongste zitting. 

Zorgverstrekkers zoals dokters en verplegers vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Ze verliezen daardoor heel wat tijd. Zorgparkeren moet dat euvel verhelpen. Wie een privéparkeerplaats heeft, bijvoorbeeld voor een oprit of garage, kan die ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. De eigenaars kleven een sticker bij de parkeerplaats of garage, de zorgverstrekkers leggen op hun beurt een kaart achter de voorruit van hun wagen. Daarop staat onder meer een telefoonnummer, zodat eigenaars in geval van nood de zorgverstrekker kunnen bereiken zodat ze de wagen kunnen verplaatsen. 

“We kregen veel vragen van zorgverstrekkers om het reglement ook in Kortemark in te voeren”, zegt schepen Christine Logghe (CD&V). “We hebben hiervoor advies ingewonnen van de lokale politie. Met het zorgparkeren toont Kortemark zijn warm hart." 

Het voorstel om zorgparkeren werd twee jaar geleden voorgesteld door raadslid Mark Pollentier (N-VA). “Dit nieuwe parkeerregime staat symbool voor verdraagzaamheid. In bijvoorbeeld Diksmuide (en Oostende, red.) was het al van kracht, ik ben dan ook blij dat Kortemark ook op de kar springt.” Het reglement gaat op 1 juni van kracht. Geïnteresseerden kunnen voor een sticker en parkeerkaart terecht in het Sociaal Huis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.