Tentoonstelling rond de geschiedenis
van het woonzorgcentrum

De tentoonstelling Kortemark Verbeeldt duikt in het verleden van het woonzorgcentrum
Kortemark Verbeeldt De tentoonstelling Kortemark Verbeeldt duikt in het verleden van het woonzorgcentrum
De jaarlijkse kermistentoonstelling, onder impuls van Kortemark Verbeeldt, focust dit jaar op de geschiedenis van het woonzorgcentrum. De expo keert terug in de tijd tot aan de godsdienstige hervormingen van Jozef II van Oostenrijk en reconstrueert zo goed mogelijk het verhaal tot aan de fusie van Godtsvelde en Huize Blijgaarde.

Kortemark Verbeeldt staat al jaren in voor de verzameling, bewaring en ontsluiting van bedreigd beeldmateriaal uit Kortemark, waarmee een stuk van het verleden van de gemeente wordt verteld. Jaarlijks worden enkele publieksactiviteiten georganiseerd rond deze oude foto’s, zoals dus ook de jaarlijkse kermistentoonstelling. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag te bezoeken van zaterdag 17 augustus tot en met 8 september, telkens van 14 tot 16 uur zonder begeleiding, en ook op kermismaandag 26 en kermisdonderdag 29 augustus van 14 tot 19 uur met begeleiding. Alles is gratis te zien in woonzorgcentrum Blijvelde in de Hospitaalstraat 35 in Kortemark. Kortemark Verbeeldt werkt hiervoor samen met de cultuurdienst en woonzorgcentrum Blijvelde. Meer info: 051/56.61.08 of cultuur@kortemark.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.