Rijverbod omdat sollicitant zich overslaapt bij vriendin

Een jongeman uit Torhout moet verschillende weekends lang een rijverbod uitzweten nadat hij veroordeeld werd door de politierechter in Veurne. Vorig jaar werd M.V. geflitst aan 122 kilometer per uur waar hij 70 mocht in de Torhoutstraat in Kortemark. 
De man werd in de Torhoutstraat in Kortemark vlak voor de grens geflitst
JHM De man werd in de Torhoutstraat in Kortemark vlak voor de grens geflitst

De man verklaarde dat hij te laat zou zijn voor een sollicitatie in Zedelgem en daarom zo snel reed. “Euh, dat moet je me toch eens uitleggen, want je komt van Torhout, je was op weg naar Zedelgem en je bent geflitst aan de andere kant in Kortemark?” wilde de politierechter weten. “Wel, eigenlijk was ik blijven slapen bij mijn vriendin in Diksmuide en ik had me daar wat overslapen.” De politierechter moest glimlachen. “Ah, het was de liefde dus! Weet wel dat dit een zeer gevaarlijke baan is om zo hard te rijden.” De man kreeg 704 euro boete en 44 dagen rijverbod, telkens de helft met uitstel. Het rijverbod wordt uitgevoerd tijdens de weekends.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.