Nieuwe en verhoogde bushalte voor centrum van Zarren

-
Mine Dalemans -
In samenspraak met vervoersmaatschappij De Lijn komt er een nieuwe bushalte ‘Dorp’ in het centrum van Zarren, ter hoogte van de kerk. Er zijn haltes aan weerszijden van de Esenstraat. Het nieuwe schuilhuisje komt op de parking van het kerkplein. Daarvoor wordt één parkeerplaats ingenomen.

De aanpassingswerken zijn voorzien vanaf maandag 12 augustus en zouden zo’n twee weken in beslag nemen. Het nieuwe schuilhuis krijgt een hellend vlak, zodat de halte ook toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers en er geen hoogteverschil meer is tussen de halte en de ingang van de bus. In de directe omgeving zijn er op vandaag nog drie andere haltes. Ze bevinden zich langs de Staatsbaan op nog geen honderd meter van de nieuw aan te leggen halte en langs de Stadenstraat - de ontdubbelde halte ‘Zarren Dorp’ - en ter hoogte van de spooroverweg in de Zarrenstraat - halte ‘Zarren Station’. “Op voorstel van De Lijn worden deze dicht bij elkaar gelegen haltes geschrapt en stapt iedereen in Zarren dus op aan de nieuwe centrale halte langs de Esenstraat van zodra de werken daar zijn afgerond. Als alles goed gaat, zou dat dus al bij het begin van het nieuwe schooljaar kunnen zijn”, laten burgemeester Karolien Damman (CD&V) en schepen Lynn Vermote (Open Vld) weten. “Reizigers die tot nu toe op- of afstappen aan de haltes ‘Zarren Dorp’ en ‘Zarren Station’, zullen via berichtgeving van De Lijn aan de haltes worden geïnformeerd over de op til zijnde wijziging.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jeroen Merckx

    Ze hadden beyer gekeken voor een betere dienstverlening en in gesprek gegaan zijn met de reizigers om te weten waar er knelpunten zitten ipv show te verkopen