Nieuw winkeltje met stoere kinderkledij

Sofie Dejaegher en Rudi Niville van Billy Rock'it in Kortemark.
Foto Sam Vanacker Sofie Dejaegher en Rudi Niville van Billy Rock'it in Kortemark.
In de Ieperstraat opent komend weekend een nieuw winkeltje met opmerkelijke kinder- en babyspulletjes. Bij 'Billy Rock'it' staat alles in het teken van rockabilly, hotrods en bikers.

Ze hebben stoere leren jasjes, vintage fiftieskleedjes en t-shirtjes met tekeningen van motoren in huis, maar even goed slabbetjes met doodshoofden op. Zaakvoerders Sofie Dejaegher (35) en Rudi Niville (43) werken in het dagelijks leven in de bouwsector en zijn zelf al jaren grote fans van het genre. "Ik ondervond dat het moeilijk was om mooie spulletjes te vinden voor de kinderen en door zelf op zoek te gaan ben ik er eigenlijk in gerold", vertelt Sofie. "In maart zijn we met een eigen kledingkraampje evenementen beginnen afschuimen en dat werd zo'n succes dat we nu een stapje verder gaan. Eerder richtten we ook al een webshop op, maar steeds vaker vroegen klanten of ze de kledij even konden komen passen", zegt Sofie. "Ergens blijft het misschien wel een nichemarkt, maar we zien wel dat meetings van oldtimers en motoren elk jaar meer publiek aantrekken, terwijl er op de marktjes ook steeds meer vraag is naar kinderkledij. Het komt echt heel fel op, dus het ideale moment voor een fysieke winkel."


Blilly Rock'it in de Ieperstraat 4 is elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag open tussen 10 en 18 uur. Alle info op www.billyrockit.be. (SVR)