Man (43) kritiek na bizar ongeluk op oprit

De man kwam gekneld te zitten tussen het portier van zijn auto en zijn gevel.
Foto Jelle Houwen De man kwam gekneld te zitten tussen het portier van zijn auto en zijn gevel.
De 43-jarige Jeroen Mol uit de Amersveldestraat in Handzame vecht in het ziekenhuis voor zijn leven na een bizar ongeluk op zijn eigen oprit gisterochtend. Hij raakte er klem tussen de gevel van zijn woning en zijn auto. Vermoedelijk zat de man al een half uur vast toen zijn echtgenote Brigitte Van Eeghem hem vond.

"Ik slaap aan die kant van het huis en werd wakker van de stank van de uitlaatgassen", vertelt Brigitte aangeslagen.


"Ik hoorde ook buiten een motor draaien en ging kijken, want mijn man ging normaal onze kinderen naar school brengen. Toen ik op de oprit was, zag ik hem geknield zitten. Hij zat volledig vast tussen onze splinternieuwe wagen en de gevel. Hij reageerde op niets meer. Een deel van onze houten poort lag op de achterkant van de wagen."


De brandweer van Kortemark kwam ter plaatse en kon de man uit zijn hachelijke positie bevrijden. Hij was bewusteloos en kreeg de eerste zorgen toegediend van de MUG-arts. Omdat de wagen ook de afvoerpijp van de kachel aangereden had en de motor bleef draaien kreeg hij heel wat schadelijke uitlaatgassen binnen. De man kreeg dan ook zuurstof toegediend en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Roeselare gebracht. Daar vecht hij nog steeds voor zijn leven. Een deskundige werd aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken. Brigitte denkt echter te weten wat er fout ging. "Ik vermoed dat de wagen vooruit schoot toen hij uitstapte om de poort te openen en die poort daarna geramd werd. En wellicht probeerde Jeroen door het portier terug in de wagen te kruipen om aan de handrem te trekken, maar raakte hij klem. De gevolgen zijn zwaar. Zijn borstkas werd helemaal ingeduwd door het portier en hij kon niet meer ademen. Hij brak verschillende ribben. De eerste 24 uren zijn cruciaal maar zijn hersenen zaten allicht te lang zonder zuurstof. Voorlopig wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. Ze hebben me wel al laten weten dat het er echt niet goed uitziet", zucht Brigitte. (JHM)