Fietser (79) overleden na ongelukkige botsing met motard vlak bij woning van zoon

De plaats van het ongeval.
SDVO De plaats van het ongeval.
Een 79-jarige fietser uit Kortemark is vrijdagnamiddag overleden na een ongelukkig ongeval vlakbij de woning van z'n zoon. André V. kwam langs een smalle landweg in aanraking met een motard die hem wilde inhalen. Hij overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

Het ongeval speelde zich rond 14 uur af in de Vijfhuishoekstraat in Kortemark, vlakbij de woning van de zoon van het slachtoffer. André V. (79) was met z'n fiets aan het rijden langs de smalle landweg, toen twee motards hem wilden voorbijsteken. Volgens de lokale politie Polder reden ze aan een matige snelheid. “Op het moment dat de eerste motorrijder, een 49-jarige man uit Diksmuide, het slachtoffer wilde inhalen, maakte die een bruuske beweging”, zegt korpschef Johan Geeraert. “De man kwam wellicht op z'n hoofd terecht en werd ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten.” André V. werd onder begeleiding van de MUG met zware verwondingen overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. Volgens de politie verkeerde hij op dat moment niet in levensgevaar. Later in de namiddag overleed de fietser alsnog in het ziekenhuis. Het parket van Brugge stelde na zijn overlijden alsnog een verkeersdeskundige aan.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Paul Desmedt

    Innige deelneming aan de nabestaanden. @maurice: mogen motards de smalle landweg niet delen met andere weggebruikers ?? Scheer aub niet iedereen over dezelfde kam.!! Ik toon je zo een eigen gefilmd fragment waar ik een tros wielert....risten die in volle snelheid uit tegenovergestelde richting en over de gehele rijbaan vanachter de bocht op het nippertje een frontale botsing heb vermeden. Als ik niet volledig rechts reed en erop anticipeerde was het weer in het nieuws met een motard.. ach..

  • maurice snelders

    Alweer met een motard en op een smalle landweg nog wel???

  • Polutnik Ronald

    Van pech gesproken voor deze man