Doodrijder van Charlotte (18) aangehouden: man was eerder veroordeeld voor rijden onder invloed

Charlotte Gysel (18) uit Koekelare overleed vrijdagavond door een onnoemelijk zwaar ongeval in Kortemark.
Mathias Mariën Charlotte Gysel (18) uit Koekelare overleed vrijdagavond door een onnoemelijk zwaar ongeval in Kortemark.
De man die de 18-jarige Charlotte Gysel uit Koekelare afgelopen vrijdagavond heeft doodgereden, is ondertussen aangehouden. De Oekraïner was al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. Dat bevestigt het parket van Brugge.

Charlotte Gysel overleed toen ze in haar Fiat 500 frontaal werd aangereden door een pick-up in de Koekelarestraat in Edewalle, een gehucht bij Kortemark. Volgens het parket gebeurde dat toen ze stilstond aan de rode lichten en net wilde vertrekken voor het groene licht. De frontale klap - de Oekraïner was aan het spookrijden - was immens zwaar. Charlotte Gysel, die na haar shift in het frituur onderweg was naar haar vriend , stierf ter plaatse.  De Oekraïner werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en ligt daar nog steeds. De man werd dinsdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter en wordt bewaakt aan zijn ziekenhuisbed.

Volgens het parket werd de man al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. De man heeft geen vast verblijfsadres in België. De aanhouding is, naast het veroorzaken van het dodelijk ongeval onder invloed van alcohol, ook ingegeven door vluchtgevaar. Slachtoffer Charlotte Gysel wordt zaterdag begraven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.