Charlotte (18) overleeft crash in Kortemark niet: grote verslagenheid bij nabestaanden studente

.
Mathias Mariën .
Langs de Koekelarestraat in Kortemark is vrijdagavond Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. De jonge studente werd aangereden door een pick-up en overleed ter plaatse. Ze stond bekend als een gepassioneerde muzikante en was net begonnen aan de opleiding kleuteronderwijzeres. De 38-jarige bestuurder van het tweede voertuig was kritiek, maar is intussen buiten levensgevaar. 

De zware crash gebeurde omstreeks 22.30 uur op de Koekelarestraat in Edewalle, ter hoogte van het kruispunt met de Pastoor D. Vanhautestraat en de Edewallestraat. Wat er precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk. Een verkeersdeskundige van het parket zal daarover meer uitsluitsel moeten over geven. Vast staat dat de tol zwaar is. De Fiat Panda van de 18-jarige Charlotte werd weggeslingerd en belandde tegen een paal van een verkeerslicht en kwam pas tot stilstand tegen de gevel van een woning. De tweede wagen, een pick-up, kwam vijftig meter verder tot stilstand. De ravage was enorm. De brokstukken lagen over meer dan 100 meter verspreid in de Koekelarestraat.

.
Mathias Mariën .

Hulpdiensten

De hulpdiensten snelden na het ongeval massaal ter plaatse en hielpen de twee bestuurders uit hun voertuig. Voor het 18-jarig meisje kon echter geen hulp meer baten. Ze overleed ter plaatse. De 38-jarige chauffeur van de Mercedes werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar intussen is het levensgevaar geweken. Bij het parket kunnen ze voorlopig weinig uitspraken doen. “Het is wachten op de bevindingen van de deskundige”, klinkt het daar. 

Verslagenheid

Bij familie en vrienden van Charlotte is de verslagenheid groot. De jonge vrouw stond in haar omgeving bekend als een gepassioneerde muzikante. Zo eindigde ze haar piano-opleiding met grote onderscheiding en stond ze al op de planken met een toneelstuk.  Haar familie is ook bekend in de buurt. Zo zit haar vader zit in het feestcomité van Bovekerke Kermesse. Charlotte studeerde voor kleuteronderwijzeres en had haar rijbewijs sinds mei. 

Mathias Mariën
Charlotte Gysel overleed bij de zware crash
Mathias Mariën Charlotte Gysel overleed bij de zware crashReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.