Brouwerijsite voldoende bereikbaar?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN KORTEMARK

De Brouwerijsite in de kern van Kortemark is in volle opbouw. Heeft de site gevolgen voor de mobiliteit?
SVR De Brouwerijsite in de kern van Kortemark is in volle opbouw. Heeft de site gevolgen voor de mobiliteit?
De Brouwerijsite in de kern van Kortemark is in volle opbouw. Er komen nieuwe flats, winkels, een nieuw rusthuis, assistentiewoningen en een nieuwe bibliotheek. Wat zijn de gevolgen voor de mobiliteit? En is er genoeg parking?

"De Brouwerijsite zal niets veranderen aan de mobiliteit in het centrum van Kortemark", gelooft Toon Vancoillie (Open Vld). "De site is verkeersvrij en is aan vier kanten te voet of per fiets bereikbaar. Bovendien ligt parking Proosdije vlakbij en indien nodig kunnen we extra parking aanleggen waar nu nog de oude bibliotheek staat."


"Uiteraard gaan we de situatie evalueren en indien nodig bijsturen, maar studies wijzen uit dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in het centrum", reageert Karolien Damman (CD&V).


Ook Tim Deweerdt (Content) gelooft niet dat er een tekort aan parking dreigt, maar vreest wel voor de verkeersdoorstroming. "We willen doorgaand verkeer van de markt weren. Met een zone 30, hertekend eenrichtingsverkeer en een omleiding via de Wilgenlaan zou het aantal auto's in het centrum fel verminderen. Daardoor zou fietsen een stuk interessanter worden en kan de markt weer een echte ontmoetingsplaats worden. Automobilisten rijden graag tot voor de winkeldeur, maar we moeten van die mentaliteit af. Dan kunnen we zelfs een aantal parkeerplaatsen schrappen. De toekomst is aan de zwakke weggebruikers, maar voorlopig staan nog niet alle neuzen in dezelfde richting." (SVR)