Brokkenpiloot met wagen tegen stal

BESTUURDER RIJDT OVER GRACHT, DOOR WEIDE EN DOOR TWEE OMHEININGEN

De wagen staat met zijn neus in de stal. Achter hem een kapotte omheining.
Jelle Houwen De wagen staat met zijn neus in de stal. Achter hem een kapotte omheining.
Een vijftiger uit Werken - Kortemark - heeft zaterdagmiddag een spoor van vernieling getrokken in de Vladslostraat. F.D. ploegde over een afstand van zowat honderd meter door twee omheiningen en een weide, om te eindigen tegen een stal. "We hebben veel geluk gehad, mijn dochter was daar net met haar pony aan het spelen", zegt Sabine Desender.

Het ongeval gebeurde rond 17 uur. De brokkenpiloot reed met zijn Opel Combo door de Vladslostraat in de richting van Kortemark, maar ging na een flauwe bocht van de weg af. F.D., die in de buurt woont, zwalpte met zijn Opel van de ene kant van de weg naar de andere kant, vloog over een gracht, reed dwars door de omheining van een weide, raasde tientallen meters verder, ramde de omheining van een tuin, reed daar een ijzeren schommel kapot en boorde zich vervolgens in een oude stal. De man raakte daarbij lichtgewond. Hij kon op eigen kracht zijn Opel verlaten.


"Ik sta versteld van zijn brokkenparcours", zegt landbouwster Sabine Desender. "Die man heeft veel geluk gehad. Amper een minuut daarvoor zat mijn dochter nog met haar pony aan die schommel. Het kon veel slechter afgelopen zijn. Het vreemdste van al was dat ik die man ken, hij woont wat verderop in het dorp. Toen ik ging kijken, herkende ik F.D. meteen. 'Allez man, wat heb jij nu toch gedaan?', zei ik. Hij vroeg me nog een glas water voor de politie zou komen. Maar ik had hem nog een kruiwagen vol water mogen geven, dat zou hem niet veel geholpen hebben om het alcoholniveau in zijn bloed omlaag te krijgen."

De schade aan de binnenkant van de stal.
Jelle Houwen De schade aan de binnenkant van de stal.

Dieren

Gelukkig zaten er geen dieren in de stal. "Die stal wordt gebruikt om materiaal op te bergen", weet Sabine Desender nog te vertellen. "De schade is wel groot."


De brandweer moest de stal stutten omdat er instortingsgevaar was. De Opel moest uiteindelijk uit de weide gesleept worden en hij werd getakeld. F.D. legde naar verluidt een ademtest af van ongeveer 2.2 promille, wat overeenkomt met een elftal pintjes. Zijn rijbewijs is meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De man zal het later mogen uitleggen aan de politierechter.