Bestuurder (66) rijdt huis binnen

BMW KOMT TOT STILSTAND TEGEN ZETELS IN WOONKAMER

De ravage in de living van Geert Debeuckelaere is enorm.
JVK De ravage in de living van Geert Debeuckelaere is enorm.
J. D. (66) uit Bovekerke reed gisterochtend om 8.30 uur met zijn BMW 318 een huis in de Middelstraat in Bovekerke binnen. Hij week van de rijweg af na een botsing met een Audi A6. "Mijn buurman liet me meteen weten dat er een BMW in mijn woonkamer stond geparkeerd", vertelt bewoner Geert Debeuckelaere (35), die zelf niet thuis was.

J. D. (66) uit Bovekerke reed naar eigen zeggen aan vijftig kilometer per uur door de Middelstraat toen bestuurster M.C. (25) uit Kortemark hem aan het kruispunt met de Populiereweg achteraan in de flank aanreed. De vrouw kon de BMW van J.D. niet zien aankomen, maar had de voorrangsregels evenmin gerespecteerd. Door de klap week de BMW af van de weg en belandde ze tegen het huis van Geert Debeuckelaere. Niemand raakte gewond.

Ravage

Schrijnwerker Geert was op dat moment druk aan het werk in een gebouw in Oostduinkerke. Meteen na het ongeval kreeg hij een telefoontje van zijn buurman. "Het duurde een uur voor ik terug thuis was. Pas toen werd de ravage duidelijk. De BMW reed eerst door de haag van de buren, maaide hun brievenbus van de oprit en reed uiteindelijk mijn voorgevel aan diggelen", verklaart hij. Er gaapt een gat in de zijgevel.


"De wagen kwam tot stilstand tegen de salonzetels. Als die er niet stonden, was de wagen allicht nog verder gereden tot tegen de andere wand. Het salontafeltje, dat helemaal aan diggelen ligt, ramde op zijn beurt de kachel. Gelukkig bleef de computer buiten schot", geeft Geert aan.


"De bestuurders boden onmiddellijk hun verontschuldigingen aan en vroegen of ze konden helpen", geeft Geert nog aan. Het was uiteindelijk wachten op een takelwagen om de auto te verwijderen uit de woonkamer. Daarna stutte de brandweer het huis om instortingsgevaar te vermijden. Een houten plaat houdt de woonkamer droog. "Hopelijk vind ik iemand die zo'n prutswerk wil herstellen", zegt de schrijnwerker.


"Ongevallen gebeuren nu eenmaal en gelukkig was er niemand thuis. Mijn vrouw en ik waren gaan werken en de kinderen zaten op school. Ik zal niet wachten op de verzekering om de ravage op te ruimen. Ik hoop vooral dat alles snel hersteld wordt", sluit Geert af.