Bestelwagen belandt in gracht door loslopende paarden

De bestelwagen kwam in de diepe gracht terecht door de loslopende paarden.
Jelle Houwen De bestelwagen kwam in de diepe gracht terecht door de loslopende paarden.
In Handzame is gisterenochtend een zwaar ongeval gebeurd in de Koekelarestraat, veroorzaakt door loslopende paarden die op de weg liepen.

Een man uit Koekelare reed met zijn bestelwagen in de richting van Kortemark en werd even voorbij een kruispunt plots geconfronteerd met acht loslopende paarden op de weg. Dat gebeurde rond 6 uur 's ochtends. Het was nog schemerdonker, waardoor de man de paarden niet goed kon zien. De dieren sloegen in paniek. De man deed er nog alles aan om een botsing te vermijden. Hij trok zijn stuur over, maar belandde daardoor links van de weg in een diepe gracht en ramde een elektriciteitspaal. De bestelwagen tolde verder en kwam even later tot stilstand in een weide.


De man kon op eigen kracht de bestelwagen verlaten en verloor even het bewustzijn. Hij raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Twee politieploegen probeerden de paarden, die uitgebroken waren uit een weide van een hoeve in de buurt, te vangen. Na een uur kon de politie de paarden bijeendrijven en ze met behulp van de eigenaars opnieuw in de weide steken. Er was een tweetal uur verkeershinder in de Koekelarestraat. (JHM)

De 'boosdoeners' werden door de politie na een uur weer in de weide gedreven.
Jelle Houwen De 'boosdoeners' werden door de politie na een uur weer in de weide gedreven.