Begrip voor rouwend raadslid Mark Pollentier na woelige gemeenteraadszitting

De meerderheid van de Kortemarkse gemeenteraad schrok gisteren nog van de brief die Mark Pollentier er voorlas, in naam van zijn overleden echtgenote.
TVA De meerderheid van de Kortemarkse gemeenteraad schrok gisteren nog van de brief die Mark Pollentier er voorlas, in naam van zijn overleden echtgenote.
Na de woelige gemeenteraadszitting van maandagavond beschouwt de meerderheid het voorval, waarbij raadslid Mark Pollentier (N-VA) een brief van zijn overleden echtgenote voorlas, als afgesloten. Intussen krijgt Pollentier zelf steunbetuigingen.

Raadslid Pollentier las dinsdag voor de gemeenteraad een brief voor van zijn vrouw, die onlangs de strijd tegen spierziekte MS verloor. “Ik had misschien beter kanker gehad, ja, dan zou ik beter geholpen worden”, klinkt het in de brief. De passage veroorzaakte opschudding. Een collega-raadslid verliet de zaal in tranen omdat ze zelf strijd tegen kanker. Bovendien overleed onlangs ook een personeelslid van de gemeente aan de gevolgen van de ziekte.  “We beschouwen het voorval als afgesloten", zegt burgemeester Karolien Damman (CD&V) enkele dagen later. “Het ligt erg gevoelig om ziektes met elkaar te vergelijken, zeker wanneer een collega-raadslid ziek is en een personeelslid pas aan kanker overleden zijn. Maar we tonen begrip voor een rouwende Pollentier, die onlangs zijn vrouw verloor.”

Mark Pollentier (N-VA) schrok van de felle reacties. Hij wist niet dat een collega-raadslid streed tegen kanker.
TVA Mark Pollentier (N-VA) schrok van de felle reacties. Hij wist niet dat een collega-raadslid streed tegen kanker.

Steunbetuigingen

Mark Pollentier stelt intussen vooral steunbetuigingen te hebben ontvangen. “Zo is er een vereniging van chronische pijnpatiënten uit Vlaams-Brabant, de Maretak, die mijn brief uit de gemeenteraad wil overnemen voor haar magazine”, zegt Pollentier. “Ik kreeg ook een bericht van een dame uit Tienen. ‘U moet zeker geen spijt hebben van die brief, want daarin staat de waarheid. Mijn man overleed in 2011 na 30 jaar MS en ik herinner mij nog heel goed de honderden keren dat hij net dezelfde verzuchting had. Hoe erg kanker ook is, een patiënt heeft een grotere kans op genezing terwijl iemand met een chronische ziekte als MS verder aftakelt. Enkel de waarheid doet pijn’, schreef ze.” 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alexia Bond

    Omg

  • Koenraad Cappelle

    Ieder huisje heeft zijn kruisje. Met de brief was niks mis. Dat er toevallig mensen zijn met die andere ziekte, kan ik inkomen dat dit aangrijpend overkomt. Ik vond dat zijn verhaal heel oprecht was.. een vorm van uiting, troost voor zichzelf aan de collega's raadsleden waarop ik gehoopt had dat ze daar toch anders op zouden reageren. Laat het ook geen spel zijn van meerderheid en oppositie aub. Mensen zijn er voor mensen en niet om ze nog dieper te duwen. Mark veel sterkte, in deze periode!