Basisschool De Kreke verkiest leerlingenparlement

Burgemeester Damman woonde de eedaflegging van de kinderen bij.
Benny Proot Burgemeester Damman woonde de eedaflegging van de kinderen bij.
In basisschool De Kreke trokken de kinderen naar de stembus voor de verkiezing van het leerlingenparlement. Zes kinderen zullen het hele schooljaar lang voorstellen lanceren om van De Kreke een nóg leukere plaats te maken.

Voorafgaand de verkiezingen hebben de leerlingen affiches opgemaakt. Het stemmen zelf gebeurde in een echt stemhokje. Uiteindelijk raakten leerlingen Floris Buffel en Davy Vandecappelle (vierde klas), Elly De Coster en Ella Penel (vijfde klas) en Boris Cool en Saar Vuylsteke (zesde klas) verkozen. Zij zullen nu samen met de verantwoordelijke leerkracht op regelmatige tijdstippen samenzitten en ideeën van andere leerlingen bestuderen. Vervolgens zal directeur Johan De Cock zich over de voorstellen buigen. Burgemeester Karolien Damman (CD&V) woonde de ‘eedaflegging’ van de kinderen bij. “Op een boeiende manier worden allerhande ideeën besproken en gaan de kinderen zo mee het beleid van de school bepalen. De verkozenen zijn letterlijk de stem van de leerlingen”, zegt Damman. De zes kinderen kregen ook een tricolore lintje om. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.