Het buitengedeelte van Privé Sauna Relax in Herenthout
Volledig scherm
Het buitengedeelte van Privé Sauna Relax in Herenthout © Seppe Dankers

Koppel opent zaterdag ‘Privé Sauna Relax’: “Zelfs een overnachting is mogelijk”

HerenthoutAan de Bouwelsesteenweg in Herenthout bouwen Ronny De Haes en zijn partner Veerle Michiels al meer dan een jaar aan hun droom. Dit weekend is het dan eindelijk zover. Zaterdag zwieren ze na maanden van hard labeur de deuren open van ‘Privé Sauna Relax’.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. “Parels zoals Willemsroute weer in de picture brengen”: 1 miljoen euro voor plattelandsprojecten in Limburg
  Limburg

  “Parels zoals Willemsrou­te weer in de picture brengen”: 1 miljoen euro voor platteland­s­pro­jec­ten in Limburg

  Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat zeven nieuwe plattelandsprojecten in de provincie Limburg financieel ondersteunen. De sociale leefbaarheid van dorpen op het platteland moet erop vooruitgaan én de lokale economie wordt zo gestimuleerd. “We versterken in één klap de kwaliteit van het landschap”, zegt ze. De Willemsroute over de Limburgse kanalen is één van de projecten die opnieuw in de kijker moet gezet worden.
 1. Geert Asman (45), eerste PVDA-schepen in Vlaanderen, neemt na hartinfarct afscheid van ambt: “Mijn job als huisarts vraagt al mijn energie”
  PREMIUM
  Zelzate

  Geert Asman (45), eerste PV­DA-sche­pen in Vlaanderen, neemt na hartin­farct afscheid van ambt: “Mijn job als huisarts vraagt al mijn energie”

  Geert Asman neemt definitief afscheid als eerste schepen van de gemeente Zelzate. Hij wil zich naar eigen zeggen concentreren op zijn taak als arts bij Geneeskunde voor het Volk. Asman werd momenteel al vervangen door partijgenoot Dirk Goemaere (70) nadat hij op 19 mei een hartinfarct deed tijdens het fietsen. Asman, die ooit de allereerste PVDA-schepen was van Vlaanderen, blijft wel op post als gemeenteraadslid en wordt ook voorzitter van de Zelzaatse PVDA.
 2. Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepsprocedure
  Ternat

  Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepspro­ce­du­re

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft haar goedkeuring gegeven voor de bouw van twee windturbines van elk tweehonderd meter hoog achter shoppingcenter The Leaf in Ternat. Een vergunning voor aanvrager Engie werd eerder door de provincie geweigerd na negatief advies van de gemeente. De buurt is op z’n zachtst gezegd not amused en hoopt dat de gemeente in beroep gaat. “Een nieuwe procedure kost ons als burgers duizenden euro’s en dus zouden we met velen moeten bijdragen om het dragelijk te houden”, luidt het.