Koppel kweekt cannabis in woning waar ook hun twee kleine kinderen in leven

Photo News
Een koppel uit Herne riskeert tot 16 maanden cel voor het uitbaten van een cannabisplantage in hun woonst. Het koppel woonde nota bene met hun twee kinderen in de bewuste woning. 

De twee waren zo verslaafd aan cannabis dat ze in 2017 beslist hadden om zelf cannabis te kweken om zo de kosten te drukken. Hierop begonnen ze met twee plantjes te telen. Omdat ze elk minstens 5 joints per dag consumeerden kwamen ze met die twee luttele plantjes niet toe. Uiteindelijk werden ze gevat met een miniplantage van 22 plantjes in hun woning. “Het schrijnendste is dan nog dat het koppel twee kinderen van é jaar en 6 jaar had op het moment van de ontdekking van de plantage. “Zij kwamen nooit in aanraking met de cannabis”, klonk het tegen de politie; Het parket stelt zich hier vragen bij. “Er lagen crushers en cannabisresten op de salontafel Natuurlijk kwamen ze ermee in contact”, haalde de procureur uit.

Omdat de man al veroordeeld was voor drugsfeiten riskeert hij 16 maanden cel. Het parket vorderde voor zijn vrouw 8 maanden cel. Uitspraak op 8 januari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.