Wellicht nieuw bedrijvenpark aan Prins Boudewijnlaan

Als de vergunning wordt verleend, komt er op de site van distributiecentrum Federal Mogul, aan de Prins Boudewijnlaan 5, in de loop van volgend jaar, een multifunctioneel bedrijvenpark.

Federal Mogul is een distributiecentrum voor elektrische- en elektronische onderdelen voor auto's. "De vergunningsaanvraag wordt een van de komende dagen bij de gemeente ingediend. Eigenaar Leasinvest Real Estate sloot daarvoor een overeenkomst met projectontwikkelaar BVI uit Wommelgem. De verkoop zou voor het einde van dit jaar moeten rond zijn. Tot dan beschikt Federal Mogul nog over het terrein. We mikken op een mix van kleine en middelgrote ondernemingen en industrie", zegt Olivier Longueville van het vastgoedkantoor EPMC, dat instaat voor de verkoop.


Het terrein is 3,7 hectare groot. Naast ruimte voor bedrijfsgebouwen, laboruimte, kantoren, opleidingscentra en showrooms, is er nog plaats voor een onder- en een bovengrondse parking. Federal Mogul verhuist naar een gloednieuw gebouw in Willebroek.

Mobiliteit en water

Schepen van Ruimtelijk Ordening Wim Annaert (Sander) van Kontich staat niet negatief tegenover een bedrijvenpark. "Maar eerst moet er aan de voorwaarden voor waterafvoer en -infiltratie, mobiliteit en andere duurzame initiatieven worden voldaan. Positief is dat hierdoor de site van Federal Mogul opnieuw wordt ingevuld met meer kleinschalige bedrijvencomplexen", besluit schepen Wim Annaert. (CML)