Vrijwilligers gevraagd voor plantmarathon

Het lokaal bestuur doet een oproep om op 12 januari meer dan 3.000 struikjes te planten op de perceelgrenzen tussen de privé-eigendommen en de Oude Spoorwegberm. Het is de bedoeling om de langst mogelijke haag ooit in Kontich aan te planten.

Egelantierrozen
/ Egelantierrozen

Op vraag van de buurtbewoners werd er gekozen voor meidoorn, sleedoorn en honds- en egelantierrozen, zodat er een doornenafsluiting ontstaat. De actie loopt in samenwerking met jeugdverenigingen,  de Streekvereniging Zuidrand en Natuurpunt Oude Spoorwegberm.

Tussen 13.30 en 16 uur wordt er doorlopend geplant. Je kan je aanmelden aan de Reepkenslei, ter hoogte van de kruising met de Oude Spoorwegberm. Zorg voor warme kledij, handschoenen, spade en waterdichte schoenen of botten.
Let op: bij strenge vrieskoude kan er niet geplant worden. Bij twijfel kan je hiervoor de website www.kontich.be raadplegen of contact nemen met de dienst Omgeving via het telefoonnummer 03 246 25 80.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.