Vrijwilligers en handelsvereniging steken 644.000 paasbonnen in enveloppes

Een aantal vrijwilligers van het lokaal bestuur en de handelsvereniging VANK zijn gestart met de voorbereiding van de jaarlijkse paasactie, op zaterdag 20 april. Daarmee willen beide organisaties honderden kinderen, maar ook volwassenen gelukkig maken.
 Rechtstaand vlnr Gerd, Walter, Oswald, Nico, Schepen Marleen Van den Eynde, Hans en Isabelle. Zittend vlnr Karel Van Elshocht (schepen) en van de Christel Vloere Pistolet. Niet op de foto: Daisy (Depot Noord), David (De Huisleverancier) en vrijwilligster Ilse Peeters.
/ Rechtstaand vlnr Gerd, Walter, Oswald, Nico, Schepen Marleen Van den Eynde, Hans en Isabelle. Zittend vlnr Karel Van Elshocht (schepen) en van de Christel Vloere Pistolet. Niet op de foto: Daisy (Depot Noord), David (De Huisleverancier) en vrijwilligster Ilse Peeters.

De vrijwilligers en vaste medewerkers staken maar liefst 644.000 paasbonnen in 9.200 briefomslagen die aan elke familie in Kontich en Waarloos zullen bedeeld worden. Het was een werk van lange adem, gedurende twee dagen. Walter Van Rompaey van drukkerij JMW-printing stelde zijn atelier hiervoor ter beschikking.

De paasbonnen bestaan uit een 70-tal strookjes van VANK-leden. Ofwel maken ze gewoon reclame voor hun zaak. Of ze doen een geste voor hun klanten.

Om 15 uur start de gekende paasworp, die vorige jaren goed was voor enkele honderden deelnemende kinderen. De actie verloopt volgens leeftijdscategorieën. De allerkleinsten komen eerst aan de beurt. Samen met de paashazen en/of met hun ouders gaan zij op zoek naar paaseitjes. Het is de kunst om op een bepaalde tijd zoveel mogelijk eitjes te rapen. De oudere kindjes en de ouders worden bediend door de paashazen vanuit de ladderlift van de brandweer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.