Vernieuwd gemeentehuis feestelijk ingehuldigd

Het vernieuwde gemeentehuis van Kontich is vrijdag feestelijk ingehuldigd. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA), algemeen directeur Luc Dom en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) mochten de gedenkplaat onthullen.
Minister, burgemeester en directeur onthullen de gedenkplaat.
Marc De Roeck Minister, burgemeester en directeur onthullen de gedenkplaat.

Onder de genodigden verscheidene oudgedienden zoals personeelsleden, schepenen en gemeenteraadsleden. De plannen werden gesmeed in 2014 tijdens het beleid van het vorige bestuur van N-VA en Dorpslijst Sander. Die droegen het gebouw over aan het Autonoom Gemeentebedrijf van Kontich.

Marc De Roeck

Om een geschikt concept te vinden werd er een wedstrijd onder verschillende architecten uitgeschreven. Volgens burgemeester Bart Seldeslachts werd het een moeilijke keuze. “Toen ze het plan ontvouwden, dacht ik wie plaatst er nu zo’n doos op ons gemeentehuis? Maar al vlug werd ik er fan van. Het past volledig in onze visie”, aldus burgemeester Seldeslachts.

Ook de burgemeester van Lint kwam een kijkje nemen
Marc De Roeck Ook de burgemeester van Lint kwam een kijkje nemen
Minister en burgemeester tijdens de rondleiding
Marc De Roeck Minister en burgemeester tijdens de rondleiding

Het bestaande gemeentehuis dat dateert uit begin de jaren ’80 onderging zowel binnen als buiten een metamorfose.

Ook de politie heeft een plaats
Marc De Roeck Ook de politie heeft een plaats

De opvallendste wijzigingen zijn het samengaan van de gemeentelijke en de OCMW-diensten die nu onder één dak gehuisvest zijn en een moderne nieuwe raadzaal waar de aanwezigen de debatten op verschillende schermen kunnen volgen. Voorts is er een riante inkomhal waar de burger wegwijs wordt gemaakt en verwezen wordt naar de dienst waar hij kan worden geholpen worden.

Minister en burgemeester tekenen het Gulden Boek
Marc De Roeck Minister en burgemeester tekenen het Gulden Boek

Op het dak werd in de vorm van een ‘witte doos’ de raadszaal gebouwd, waardoor het gemeentehuis danig opvalt.

Voormalig schepen van Personeel Veerle Van Dyck (Dorpslijst Sander) zei in haar toespraak dat ze een grote uitdaging hebben aangegaan door het gemeente- en OCMW-personeel en de ondersteunde diensten samen te brengen voor er van het decreet sprake was. “We hebben in dit project getracht om een integratieverhaal te schrijven op maat van Kontich. Er werd nieuw organisatiemodel, organigram en een dienstverlening concept uitgeschreven, waar de onthaalbalie een voorbeeld van is”, aldus Veerle Van Dyck.

Schepencollege rond de gedenkplaat
Marc De Roeck Schepencollege rond de gedenkplaat

“Het niet mijn gewoonte om iemand van het personeel in de bloemen te zetten. Maar ik wil Bart Ghysels oprecht bedanken. Hij stond dag en nacht klaar om grote en kleine problemen tijdens de duur van project op te volgen en zo mogelijk op te lossen”, waren de woorden waarmee burgemeester Seldeslachts het officieel gedeelte van de viering afsloot. Nadien volgde er een rondgang en een receptie.

Bart Ghysels werd in de bloemen gezet voor zijn verdiensten bij het concept.
Marc De Roeck Bart Ghysels werd in de bloemen gezet voor zijn verdiensten bij het concept.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.