Vanaf eind januari weer smullen bij Frituur Altena

FRITURIST HAALT SLAG THUIS NA KLACHTEN VAN BUURTBEWONERS

Friturist Michel Van den Balck heeft eindelijk goedkeuring gekregen om zijn frituur te verplaatsen.
Friturist Michel Van den Balck heeft eindelijk goedkeuring gekregen om zijn frituur te verplaatsen.
Goed nieuws voor de klanten van Frituur Altena. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze eind januari opnieuw van hun geliefde frietjes smullen. Het provinciebestuur verwierp immers de bezwaren die buurtbewoners van de nieuwe locatie op het parkje aan de Villermontstraat hadden geuit.

Friturist Michel Van den Balk heeft zijn eerste slag thuis gehaald. Zijn frituur moest weg, wegens de heraanleg van de Edegemsesteenweg. Michel kreeg van de gemeente een andere plaats toegewezen: op het parkje aan de Villermontstraat. Meteen volgde er buurtprotest wegens milieuhinder. Meer bepaald geurhinder, verkeershinder en hangjongeren. Vier bewoners dienden bezwaar in bij het provinciebestuur. Volgens de gemeente zijn de bezwaren echter perfect te weerleggen. Het provinciebestuur volgde de visie van de gemeente en verwierp de bezwaren. De bewoners hebben nog 30 dagen tijd om in beroep te gaan, zonder opschortende voorwaarden. Dat betekent dat de friturist opnieuw mag openen na de beroepstermijn en hopen dat hij in beroep geen ongelijk krijgt.


Michel postte dinsdagavond het goede nieuws op de populaire Facebookpagina 'ge zijt van Kontich als ge...'. Het bericht kreeg meteen 300 likes en positieve reacties van tevreden klanten en sympathisanten die hem zijn steun betuigen.

De frituur werd weggesleept en naar de gemeentelijke loods gebracht.
RV De frituur werd weggesleept en naar de gemeentelijke loods gebracht.

Reacties niet mals

Michel Van den Balk is uiteraard heel blij en bijzonder opgetogen met de uitspraak van de provincie.


"Beste klanten en vrienden van frituur Altena. Ik heb juist vernomen dat de provincie geen gevolg heeft gegeven aan het bezwaar tegen het frituur. Ze (bewoners) hebben nog wel 30 dagen tijd om in beroep te gaan maar dat is niet opschortend. Dus als alles goed verloopt, kan ik de derde of laatste week van januari terug opendoen. Nogmaals allemaal bedankt voor de steun en ik hoop jullie allemaal terug te zien in januari. Groetjes, Michel", luidt zijn mededeling op Facebook.


Sommige reacties waren niet mals voor degenen die bezwaar indienden: 'Super goed nieuws, geniet dan ondertussen maar even van de onverwachte vrije tijd en ik hoop alvast dat die idioten geen beroep gaan aantekenen' en 'Kende gij die mensen die bezwaar hebben aangetekend Michel van den Balck ??? Weet ge die toevallig ook wonen? Die krijgen van mij voor hun nieuwjaar een kleintje met mayo en een vlezeke! Wil ik daar persoonlijk gaan afgeven met de geurlijke nieuwjaarsgroeten.'

Kraam schilderen

"Ik kan niet geloven dat ik in beroep ongelijk zal krijgen. Dan wordt het voor mij een catastrofe. Mijn verlies bedraagt nu al meerdere tienduizenden euro's", aldus de friturist.


Van het gemeentebestuur kreeg hij toestemming om in de loods van de technische dienst zijn frietkraam te stallen, omdat die op de Edegemsesteenweg weg moest wegens de wegenwerken. "Zo kan ik toch nog van de gelegenheid gebruik om het kraam te schilderen en daar waar nodig te renoveren", besluit Michel, toch nog enigszins opgelucht.