Sint-Jozefinstituut achter slot en grendel na dreigement geschorste leerling die eerder al opstel over school shooting schreef

Leerlingen die de school binnen wilden moesten eerst bellen om onder begeleiding binnen te geraken.
Marc De Roeck Leerlingen die de school binnen wilden moesten eerst bellen om onder begeleiding binnen te geraken.
De toegangspoort van het Sint-Jozefinstituut in Kontich bleef woensdag in het slot. Na een bedreiging van een geschorste leerling vroeg de politie aan de school om de poort gesloten te houden. Leerlingen mochten enkel met begeleiding binnen en buiten. “Er is voor alle duidelijkheid nooit gevaar geweest, politie en school evalueren de situatie.”

‘Uitzonderlijk is de zwarte poort gesloten. Bel even’. Dat was er woensdagvoormiddag op een papier te lezen aan de toegangspoort van Sint-Jozef aan het Gemeenteplein van Kontich. Leerlingen mochten enkel onder begeleiding de school betreden en verlaten. Aanleiding was een bedreiging van een intussen meerderjarige student die er niet mee kan leven dat hij geschorst werd.

“Een jongen heeft opgeschept tegen zijn medestudenten na aanhoudende problemen in de school. Hij zei dat hij problemen zou komen maken op school, ondanks zijn schorsing tot na de paasvakantie”, bevestigt Dirk Fonteyne van de lokale politiezone HEKLA. “Er is nooit gevaar geweest, het ging om stoerdoenerij. Een evacuatie was niet nodig. De politie heeft preventief toezicht gehouden op de school. Nadat onze diensten vertrokken, hebben we gevraagd aan de schooldirectie om de poort voorlopig gesloten te houden. In samenspraak met de school zullen we de situatie verder opvolgen.”

Opstel over school shooting

De schooldirectie wilde woensdag niet reageren: “Alle communicatie verloopt via de lokale politie, waarmee we nauw samenwerken.”

Het gaat om dezelfde negentienjarige leerling die vorige week nog voor de rechtbank moest komen voor ernstige bedreigingen tegen zijn vorige school, OLVI in Boom. In een opstel schreef hij dat hij een schietpartij op school zou houden als hij nog maar drie weken te leven zou hebben. Hij riskeert zes maanden cel met uitstel.

De toegangspoort van Sint-Jozef was woensdag uitzonderlijk op slot.
Marc De Roeck De toegangspoort van Sint-Jozef was woensdag uitzonderlijk op slot.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Julien Tijtgat

  Het is niet moeilijk dat ze geen leraars meer vinden dat is ook geen aangename job meer en zeker als er zo van die dingen gebeuren

 • Jef Heffens

  Adequaat aanpakken. No mercy!

 • Aran Derboven

  Ik zit zelf op de school en ze dachte er nog niet eens aan om ons te verwittigen met een mail.

 • Juliette Francois

  En dan te bedenken dat er in een andere school een jonge leerkracht definitief een kruis kan maken over haar carrière omdat er in een geknipt filmpje te horen is hoe zij een leerling beledigde. De aanzet van dit verhaal is wel niet te zien natuurlijk. Er moet veel strenger opgetreden worden. De meeste schooldirecteuren zijn platte vijgen die enkel hun eigen hachje willen redden ten koste van hun personeel en leerlingen.

 • Friedel Pas

  De scholen doen vaak heel veel moeite om dergelijke jongen op het juiste pad te krijgen met de beperkte mogelijkheden die ze hebben. Daar worden meestal de ouders mee bij betrokken, echter als die laatsten niet mee willen, dan raakt het nooit opgelost.