Sint en zwarte pieten maken meer dan 400 kinderen gelukkig

De Sint en zijn zwarte pieten hebben zaterdag, bijna de ganse dag, kosten noch moeite gespaard om meer dan 400 kinderen in Kontich gelukkig te maken. Sinterklaas is hiermee ingegaan op de uitnodiging van de Handelsvereniging Vank en het gemeentebestuur. Het gezelschap verplaatste zich met een oldtimer. Voorzitter van de Vank Oswald Vansintejan en trekker Rosa De Prins van het evenement spreken van een overweldigend succes. 

Troonbezoek in de raadzaal van oud-gemeentehuis
Oswald Vansintejan Troonbezoek in de raadzaal van oud-gemeentehuis

In de voormiddag bracht Sinterklaas een bezoek aan Waarloos en Kontich-Kazerne. Bij Supermarkt Nagels werd het gezelschap hartelijk verwelkomd door de uitbaters Kurt en Anneke van de supermarkt. Zij hadden voor hen een gezellig plekje ingericht.

Een 120-tal kinderen brachten daar een bezoek aan de Sint en konden met hem een gesprekje voeren, terwijl zijn helpers voor lekkernijen zorgden.

Kurt en Anneke hadden voor de Sint een gezellig plekje voorzien
Nico d’Hooghe Kurt en Anneke hadden voor de Sint een gezellig plekje voorzien

In de namiddag had Sinterklaas en zijn gevolg een afspraak met de kinderen van Kontich – Centrum.

Honderden kinderen stonden ongeduldig te wachten aan het oud-gemeentehuis op de komst van de heilige man. Door samen met de kinderen sinterklaasliederen te zingen, slaagden schepenen Marleen Van den Eynde en Karel Van Elshocht erin om de spanning te temperen.

Op balustrade van het gemeentehuis kreeg de Sint een warme ontvangst van de schepenen. In de raadszaal brachten ongeveer 300 kinderen een bezoek aan de heilige man. Hun geduld werd beloond met een geschenk. Om alles vlot te laten verlopen, waren een aantal vrijwilligers bereid om de Sint en zijn zwarte pieten te helpen. Niets dan glunderden kindergezichten trokken nadien huiswaarts.

In het gemeentehuis werden de Sinterklaas geholpen door vijwilligers
Nico d’Hooghe In het gemeentehuis werden de Sinterklaas geholpen door vijwilligers
Vele wachtende kinderen aan oud-gemeentehuis
Nico d’Hooghe Vele wachtende kinderen aan oud-gemeentehuis
Ook de kinderen van taverne Bites & Bytes werden niet vergeten
Nico d’Hooghe Ook de kinderen van taverne Bites & Bytes werden niet vergetenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.