Sint en zwarte pieten maken honderden kinderen gelukkig

Een high five met Sinterklaas, deze jongen zal het nooit vergeten.
Marc Ceulemans Een high five met Sinterklaas, deze jongen zal het nooit vergeten.
Sinterklaas en zijn zwarte pieten hebben zaterdag tijd noch moeite gespaard om maar liefst driehonderd kinderen gelukkig te maken.

Onder impuls van de handelsvereniging VANK en schepen van Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA), brachten de Sint en zijn gezelschap in de voormiddag voor het eerst een bezoek aan de deelgemeente Waarloos en aan het gehucht Kontich - Kazerne.

Kinderen kijken vol spanning uit naar de komst van de Sint.
Marc Ceulemans Kinderen kijken vol spanning uit naar de komst van de Sint.

Burgemeester zingt

Rond 14.30 uur stonden reeds vele kinderen samen met hun ouders aan het oud-gemeentehuis ongeduldig te wachten'. In afwachting en om de spanning te verzachten, hielden burgemeester Bart Seldeslachts en de schepenen Marleen Van den Eynde en Mia Wauters, de kinderen bezig met samen liedjes over Sinterklaas te zingen. Klokslag drie uur arriveerden de Sint en zijn zwarte pieten in een mooie oldtimer. Meteen was het in een lange rij aanschuiven om de goedheilige man op zijn troon in de bovenzaal van het gemeentehuis een bezoekje te brengen en tekeningen af te geven. De zwarte pieten beloonden de kinderen vervolgens met een geschenk en een zakje lekkernijen.


"Ik heb niets dan blije en gelukkige kinderen gezien", zegt Rosa De Prins, bestuurslid van VANK. (CML)