Schepen Vanbaeden: “Woonsubsidie wordt in Kontich nuttig besteed”

Schepen Cindy Vanbaeden
/ Schepen Cindy Vanbaeden
“De subsidie van 944.862,54 euro die Vlaams Minister van wonen Matthias Diependaele (N-VA) vrijmaakte om het lokaal woonbeleid in Aartselaar, Edegem, Kontich, Lint en Hove te ondersteunen, zullen wij in de gemeente Kontich alvast nuttig kunnen besteden”, verzekert schepen voor Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA). 

“Wij hebben verschillende acties uitgeschreven voor betaalbaar en duurzaam wonen in eigen streek. Verder zorgen wij voor subsidies voor toegankelijkheidsaanpassingen en realiseren we een sociaal woon- en gemeenschapsproject in het klooster van Kontich-Kazerne.”

“Er is een grote nood om het aanbod betaalbare woningen te verhogen. Het systeem van de conformiteitsattesten zal op punt gezet worden om de kwaliteit van oudere woningen op de huurmarkt te bewaken. Bovendien is het onze ambitie om acties te onderzoeken waardoor jongere Kontichnaren gestimuleerd worden om in Kontich - Waarloos te blijven wonen”, aldus schepen Vanbaeden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.