Schenk je ongebruikte luiers aan de Pamperbank

Leden van de Huis van het Kind zijn paraat voor het nieuwe initiatief.
RV Leden van de Huis van het Kind zijn paraat voor het nieuwe initiatief.
Op donderdag 16 mei wordt in Kontich de Pamperbank boven de doopvont gehouden. Heb je luiers waar je baby of peuter is uitgegroeid? Dan kan je die schenken aan de Pamperbank van Kontich.

“Baby’s en peuters gebruiken zo’n 2.100 luiers per jaar. Dat betekent een uitgave van ongeveer 420 euro per jaar. Bij een klein gezinsbudget weegt dit behoorlijk door. Daarom start het Huis van het Kind in Kontich vanaf morgen met een Pamperbank”, klinkt het bij het Huis van het Kind.

Je vindt inzamelboxen bij de meters en peters van dit project: bij de kinderopvangvoorzieningen, de buitenschoolse kinderopvang KOKON, en uiteraard ook in het gemeentehuis, waar het Huis van het Kind en het consultatiebureau van Kind en Gezin is.

Suikerbonen

Medewerkers van het Huis van het Kind halen bij de ‘meters en peters’ op en sorteren deze luiers, herverpakken ze en verkopen ze voor één symbolische euro aan gezinnen met een klein inkomen. Met de opbrengst worden er maten gekocht die niet meer in voorraad zijn. Als je een voorraad pampers schenkt, ontvang je bij de meters en peters een zakje suikerbonen, tot einde voorraad.

De Sociale dienst van het lokaal bestuur, Kind en Gezin en Schakel geven een Pamperkaart aan wie er nood aan heeft.

Voor de juiste schenklocaties of andere vragen kan je terecht bij www.huisvanhetkindkontich.be/pamperbank of huisvanhetkind@kontich.be of 03/246.25.93.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.