Schaatspiste verhuist terug naar gemeentepark

Na zes jaar zal ‘Kontich Schaatst’ opnieuw in het gemeentepark plaatsvinden. Het Autonoom Gemeentebedrijf van Kontich, beheerder van de schaats- of ijspiste, heeft hiervoor zijn goedkeuring gegeven.
Zelfs G-schaatsers komen aan hun trekken tijdens 'Kontich Schaatst'
Marc Ceulemans Zelfs G-schaatsers komen aan hun trekken tijdens 'Kontich Schaatst'

De voorbije zes jaar stond de schaatspiste opgesteld aan het Gemeenteplein. Er gingen al lang stemmen op om de piste opnieuw te verhuizen naar het gezelligere park. Onder meer Open Vld was al lang voorstander daarvan. De partij is dan ook bijzonder opgetogen met het nieuws. “Uiteraard zijn we tevreden. In de eerste plaats voor de sfeer, maar ook om bijkomende parkeerplaatsen te voorzien op het Gemeenteplein tijdens de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode, waar de vorige zes jaar de ijspiste stond”, zegt schepen Luc Abrams, die Kontich Schaatst oorspronkelijk nog in het leven heeft geroepen.

Ook oppositiepartij CD&V keurde deze beslissing mee goed. “Het was trouwens een programmapunt van ons verkiezingsprogramma. Nu kunnen er misschien opnieuw een paar bomen aangeplant worden om het plein tussen de twee gemeentehuizen te verfraaien, zonder verlies aan parkeerplaatsen. De bomen werden tijdens het vorige bestuur gerooid om de ijspiste er te kunnen plaatsen”, betreurt CD&V-fractievoorzitter Luc Blommaerts.

Ook  N-VA, coalitiepartner van Open Vld,  is blij dat de ijspiste terug verhuist naar het gemeentepark. De vorige bestuursperiode vormde N-VA nochtans een coalitie met Dorpslijst Sander. Het was tijdens die legislatuur dat werd beslist de piste naar het Gemeenteplein te verhuizen. Maar N-VA heeft nu blijkbaar ingezien dat dat niet de ideale plaats is voor de schaatspiste. “In het park is het niet alleen gezelliger, maar ook veiliger voor de bezoekers én de kinderen”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.