Sander zet vrouw op nr.1

VEERLE VAN DYCK WORDT ONVERWACHT LIJSTTREKKER

Joost Fillet, stichter van de partij, met schepen en lijsttrekker Veerle Van Dyck.
Marc Ceulemans Joost Fillet, stichter van de partij, met schepen en lijsttrekker Veerle Van Dyck.
De leden van de Dorpslijst Sander hebben huidig schepen Veerle Van Dyck (42) unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Een verrassing, want iedereen had op die plaats eerste schepen Joost Fillet verwacht, stichter van de partij en al meer dan 12 jaar zetelend in de gemeenteraad.

"Ik ben heel blij en sta volledig achter de keuze van Veerle als lijsttrekker. Het draait trouwens niet om één persoon. Wij gaan als team naar de verkiezingen. Veerle was de enige die het lijsttrekkerschap wou. Maar iedereen was vrij om zich kandidaat te stellen", zegt Joost Fillet. Veerle is sinds 2013 schepen van Cultuur en Personeel.

Bezielster Altena

Ze is in die functie de drijvende kracht achter de modernisering van de gemeentediensten, die leidde tot een betere dienstverlening. Onder het project K17 bracht zij in overleg met de ambtenaren verschillende diensten onder een dak. Sport, cultuur, vrije tijd en toerisme werden toegevoegd aan de diensten van de bibliotheek. Het personeel van de gemeente en OCMW zal daardoor beter kunnen samenwerken, eens de verbouwingswerken van het gemeentehuis achter de rug zijn. Daarnaast is Veerle Van Dyck bezielster van de renovatie van het landhuis Altena, waar naast een cultuurcafé met foyer ook de muziekschool wordt ondergebracht en enkele lokalen die voorzien zijn voor cultuurevenementen. Als voorzitster van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) werkte schepen Van Dyck mee aan de plannen van het gerenoveerde zwembad. Dorpslijst Sander werd bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen opgericht. Naast de leden van Groen werd de partij aangevuld met geëngageerde en geïnteresseerde burgers, die niet partijgebonden zijn.


"Deskundig, ongebonden, open en eerlijk, zijn woorden die bij onze partij hoog in het vaandel staan en waarmee wij naar de kiezer trekken", zegt voorzitter Daphne Reinehr.

Vernieuwing

Andere plaatsen op de lijst werden nog niet toegekend. Dorpslijst Sander gaat steeds op zoek naar nieuw talent. Ook voor topposities werkt de partij aan vernieuwing en verjonging.


Met Veerle Van Dyck als lijsttrekker mikt de partij op de eerste vrouwelijke burgemeester van Kontich. "Het zal afhangen hoe de kiezer de kaarten legt. Maar ik zal deze verantwoordelijkheid zeker niet uit de weg gaan", zegt Veerle vastbesloten.Dorpslijst Sander vormt met vijf mandaten, onder wie drie schepenen, samen met N-VA de bestuursmeerderheid in de gemeenteraad. Bij de volgende verkiezingen mikken de partijleden op 6 of zeven mandaten.


Van opleiding is Veerle Van Dyck juriste en ze werkt als zelfstandig adviseur. Daarnaast is ze moeder van twee tieners en woont ze samen met haar partner.