Run-For-Nature opnieuw een succes

Lopers genieten van het parcours
Geen Lopers genieten van het parcours
Natuurpunt Oude Spoorweg in Kontich en Waarloos beleefde zondag opnieuw een hoogdag met de tweede editie van Run-For-Nature. 

Ondanks de gure noordoostenwind, kwamen er toch nog ruim 700 deelnemers opdagen. Nieuw dit jaar was de keuze tussen een natuurloop van zes of tien kilometer. Of een natuurwandeling langs een zorgvuldig uitgewerkt traject dat de natuurgebieden Schapenhagen, Langbos-Babbelse Plassen, Hulstmansbos en Oude Spoorwegberm met elkaar verbond. Lopers en wandelaars kwamen zo op plekken die ze nog niet kenden.

Ook wandelaars genoten van de natuur
/ Ook wandelaars genoten van de natuur

“Net als vorig jaar kregen we toelating van verschillende privé-eigenaars en landbouwers om een stuk van ons parcours in te richten. Zo moesten de deelnemers ook over onverharde paden lopen of stappen. Door de koude geraakte het initiatief wat trager op gang, hoewel we toch nog van een groot succes kunnen spreken”, zegt Koen Vriens, bezieler van Run-for-Nature en lid van Natuurpunt.

Tentendorp

Op de vertrek- en aankomstplaats in het natuurgebied Schapenhagen, was een heus tentendorp, met een verkleedruimte en Bar-for-Nature waar warme soep de afgekoelde lopers en wandelaars verwelkomde.

“Aan de organisatie zijn maanden aan voorafgegaan. Gelukkig kregen we steun van de Landelijke Gilde en talrijke vrijwilligers al dan niet van Natuurpunt. Hoewel de meesten uit Kontich kwamen, hebben we zelfs lopers uit Gent, Sint-Niklaas, Mol en Wuustwezel kunnen aantrekken”, aldus Koen Vriens.

De opbrengst van dit evenement gaat naar Natuurpunt Oude Spoorwegberm, om nog meer natuur- en bosuitbreiding te kunnen realiseren. Natuurpunt Oude spoorwegberm startte 35 jaar geleden met vijf hectare natuurgebied. Dat werd in de loop der jaren uitgebreid tot 60 hectare, verspreid over Kontich en Duffel.

/
Geen /Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.