Renovatie Altenacomplex kost ruim 1,2 miljoen euro

Het dossier voor de renovatiewerken van het Altencomplex is zo goed als rond. "De gesprekken rond het dossier hebben 2,5 jaar geduurd. Wij hebben gezocht naar de goedkoopste formule. Maar de werken zullen toch nog minstens 1,2 miljoen kosten", zegt Schepen voor Patrimonium Bart Seldeslachts (N-VA).

Het Altenacomplex bestaat uit de kapel die dienst doet als cultuurpunt en het landhuis waarin de cafetaria en conciërgewoning zijn ondergebracht. In het landhuis komt de hoofdingang voor de kapel met een foyer als ontmoetingsruimte, vestiaire en een verplaatsbare schenktoog. Het landhuis wordt voor een groot deel omgebouwd. Het landhuis krijgt een computerklas voor het OCMW en er komt een afdeling van muziekschool op de bovenverdieping. Dat betekent dat een afdeling van de muziekschool van de Abraham Hansschool naar het landhuis verhuist. Verder wordt er een functionele ruimte ingericht voor vrijetijdsactiviteiten die in twee delen kan worden opgesplitst. De huidige cafetaria krijgt een andere indeling en de keuken wordt aangepast en verplaatst. In de kapel komt er een opslagruimte voor het materiaal waar ook de hoogtewerker wordt ondergebracht.

Kelderverdieping

"Aanvankelijk werd er gedacht om een kelderverdieping te bouwen in het landhuis en deze te verbinden met de kelder van de kapel waar de hoogtewerker zou komen, maar daar is de lift niet voor geschikt", zegt schepen Seldeslachts. Het dossier wordt op 5 mei besproken op de commissie. De adviesraden, hebben nog 14 dagen tijd om hun advies uit te brengen. De buitenaanleg, waaronder de parkeerplaatsen, is niet mee opgenomen in het dossier. De plannen daarvan worden later opgesteld, afhankelijk van het voorziene budget. Maar zeker is dat er een terras blijft.


(CML)