Record: 12de editie ‘Kontich Schaatst’ lokt 13.625 schaatsers

Tijdens de laatste editie van ‘Kontich Schaatst’ van begin december tot begin januari hebben maar liefst 13.625 schaatsers, onder wie een 3.000-tal schoolkinderen, zich uitgeleefd op de overdekte schaatspiste in het gemeentepark. Gemiddeld kwamen er tussen de 500 en 600 liefhebbers per dag schaatsen. De drukste periode werd genoteerd tussen kerst en nieuwjaar. 
Peuters en kleuters met hun mama of papa op de ijspiste
RV Peuters en kleuters met hun mama of papa op de ijspiste

Dit zijn er bijna duizend meer dan vorig jaar, toen de ijspiste op het gemeenteplein stond. Het vorige record werd behaald in 2011 met 13.425 schaatsbeurten. Toen kon er ook in het park geschaatst worden. Tijdens het vorige bestuur werd er beslist om de piste van het park naar het Gemeenteplein te brengen.

Ook de G-schaatser hadden er weer zin in
RV Ook de G-schaatser hadden er weer zin in

Schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld), initiatiefnemer van ‘Kontich Schaatst’, is uiteraard een tevreden man. Volgens hem bewijst dit dat de verhuis van de piste naar het gemeentepark een terechte beslissing was. 

“In het park is het gezelliger en veiliger, kreeg ik in het algemeen te horen”, zegt Abrams. “Tegelijk zijn wij ook tegemoet gekomen aan de nood van handelaars met het vrijhouden van een 50-tal parkeerplaatsen tijdens de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode.”

Nieuw dit jaar was de catering, die in een tent plaatsvond en samen uitgebaat werd door de wieler- voetbal- en basketbalclub.

Schoolgaande jeugd met enige voorzichtigheid
rv Schoolgaande jeugd met enige voorzichtigheid