Plantsoenen in Kontich-Centrum krijgen opfrisbeurt

De voorbije weken maakte de groendienst werk van de opwaardering van de groenplantsoenen rondom de kerk en het gemeentehuis van Kontich.
Nieuw plantvak tussen de ING-bank en de kerk
RV Nieuw plantvak tussen de ING-bank en de kerk

“Meteen na mijn aanstelling als schepen van Groenzorg maakte ik een rondgang in onze gemeente en bracht de belangrijkste pijnpunten met fotomateriaal in kaart”, zegt Wim Claes (Open Vld). “Zo waren de plantsoenen rondom de kerk en het gemeentehuis absoluut voor verbetering vatbaar. Samen met de gemeentediensten werden deze de voorbije weken met beperkte middelen gerenoveerd.”

Eerder liet de bestuursmeerderheid van N-VA en Open Vld verstaan de komende jaren volop in te willen zetten op de renovatie van het openbare domein. In die zin wordt ook de verbetering van de groenplantsoenen de komende jaren gestaag voortgezet.

Sinds vorige week sieren ook de jaarlijkse bloembakjes het dorpscentrum. “Dit jaar opteerde het gemeentebestuur ervoor om ook de dorpskern van Kontich-Kazerne en Waarloos op die manier op te vrolijken, wat eigenlijk al vroeger een evidentie zou moeten geweest zijn”, aldus Claes. 

Zo zag het er vroeger uit
RV Zo zag het er vroeger uitReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.