Perkament gevonden bij bouwwerken

V.l.n.r.: Schepenen Willem Wevers, Joost Fillet en Veerle Van Dyck en burgemeenster Bart Seldeslachts.
Foto Marc Ceulemans V.l.n.r.: Schepenen Willem Wevers, Joost Fillet en Veerle Van Dyck en burgemeenster Bart Seldeslachts.
Een gedeelte van de muur in het gemeentehuis is gisteren opengebroken bij bouwwerken. Tot ieders verbazing haalde burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) uit de opening een soort obus, waarin een perkament zat.

De tekst op het perkament verwijst naar de start van de werken in 1981 en is ondertekend door toenmalig minister Marc Galle en burgemeester Jean Van den Wijngaert, die de start van de werken gaven.


De burgemeester vroeg hulp om de tekst op het perkament te onthullen. "Ik had geen flauw idee wat er achter de muur zat. Wel dat het iets was dat betrekking had op de bouw van het gemeentehuis, zo hadden we ontdekt in het gemeentearchief. Alleszins zal het perkament opgenomen worden in de nieuwe inhuldigingsplaat of document", aldus burgemeester Bart Seldeslachts. De verbouwingswerken aan het gemeentehuis zijn definitief gestart.


Met de verbouwing wil het gemeentebestuur de diensten van de gemeente en het OCMW onder een dak brengen.


De kostprijs bedraagt iets meer dan 4 miljoen euro, zonder btw, meubilair en kosten voor de ICT-installatie. De opening van het gemeentehuis is voorzien eind 2018. (CML)