Paashazen maken meer dan 300 kinderen gelukkig

Paashazen hebben zaterdagnamiddag onder een stralende zon aan meer dan 300 kinderen paaseitjes uitgedeeld in het gemeentepark van Kontich-Centrum. Ook de volwassenen werden niet vergeten.
Een paashaas zorgt ervoor dat het kindje voldoende paaseitjes heeft
Marc Ceulemans Een paashaas zorgt ervoor dat het kindje voldoende paaseitjes heeft

De weide van het park was in vakken ingedeeld voor de jaarlijkse paasworp. De allerkleinsten kwamen eerst aan de beurt. Hun papa en mama mochten mee helpen met zoeken. Ook schepenen, gemeenteraadsleden en vrijwilligers zorgden dat ‘de buit’ voor elke kleuter of peuter ongeveer even groot was. Naast paaseitjes waren er ook nog andere snoepjes die geschonken werden door sponsor Haribo.

Ouders helpen mee met zoeken
Marc Ceulemans Ouders helpen mee met zoeken

De groteren en volwassenen die als laatste aan de beurt kwamen, werden bediend vanuit de ladderlift van de brandweer op een hoogte van 30 meter. Eens de lekkernijen op de grond lagen, was het reppen om zoveel mogelijk snoepgoed te bemachtigen. Zanger-animator Johan Van Mechelen zorgde voor de nodige sfeer en een vlekkeloze organisatie. Wat velen niet wisten was dat het de 20ste editie van de ‘Paasworp’ was. Toen dat bekend geraakte, verlangden de toeschouwers dat voorzitter Oswald Vansintjan van de handelsvereniging VANK ‘de laatste rit’ mee de lucht in ging. Wel met een bang hartje, maar een jonge paashaas die hem vergezelde, stelde Oswald gerust.

Kinderen verzamelen zich rond de paashazen
Marc Ceulemans Kinderen verzamelen zich rond de paashazen

Oswald herinnert zich nog dat de eerste paasworp op het Gemeenteplein, toen gebeurde met een luchtballon. Die raakte door een ongelukkig toeval klem aan de kerktoren van de Sint–Martinuskerk. Nadien werd er beroep gedaan op de brandweer. Het evenement werd zaterdag afgesloten met een kleine receptie in taverne ’t Vierbunder waar Vank-voorzitter Oswald Vansintjan alle medewerkers zoals paashazen, brandweer, personeelsleden van de gemeente leden van de gemeenteraad en vrijwilligers dankte voor hun medewerking. Iedereen mocht als blijk van waardering een grote chocolade paashaas mee naar huis nemen.

Eens de eitjes geworpen waren, was het reppen om zoveel mogelijk lekkers te bemachtigen
Marc Ceulemans Eens de eitjes geworpen waren, was het reppen om zoveel mogelijk lekkers te bemachtigen
De medewerkers die de 20ste paasworp tot een goed einde brachten
Geen De medewerkers die de 20ste paasworp tot een goed einde brachtenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.