Ontwikkelaar eist 5 miljoen schadevergoeding van gemeente

RV
Een projectontwikkelaar dreigt ermee een schadeclaim van 5 miljoen euro van de gemeente te eisen, omdat het schepencollege in beroep is gegaan tegen de vergunning die de ontwikkelaar van de provincie kreeg voor een project met 42 woningen.

Het woonproject situeert zich rond de Reepkenslei. In de zomer van 2018 ontstond daar al heel wat commotie rond. Het Kontichse schepencollege besliste om het aangevraagde bouwproject ‘Rijkerooi’ niet te vergunnen, maar het beroep van de ontwikkelaar tegen deze negatieve beslissing van de gemeente Kontich werd wél gegrond verklaard.

“Het ingediende bouwproject sluit absoluut niet aan bij het rustige, residentiële en groene karakter van deze wijk en creëert op die locatie dan ook geen meerwaarde voor ons dorp. Het schepencollege van Open Vld en N-VA besliste dan ook om – gewapend met tal van gemotiveerde argumenten - in beroep te gaan tegen de beslissing van de provincie om dit project toch te vergunnen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Karel Van Elshocht (Open Vld).

“Voor Open Vld werd samen met het ganse schepencollege er bij het begin van de legislatuur een aantal kernprincipes vooropgesteld. Een daarvan is het zo veel mogelijk vrijwaren van het rustige en groene karakter van onze gemeente mét uiteraard respect voor de eigendomsrechten van eenieder. Het ingediende dossier sluit absoluut niet aan bij deze visie en zal dan ook nooit in haar huidige vorm door ons gesteund worden”, aldus Schepen van Elshocht (Open Vld), die zich niet wil laten intimideren door dergelijk schrijven van de projectontwikkelaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.