Nabeschouwing Schoolrock: “minder volk, maar toch geslaagd”

Schoolrock met een optreden van Tin Fingers.
Benoit De Freine Schoolrock met een optreden van Tin Fingers.
“Ook dit jaar was een zeer geslaagde editie. Ondanks dat er wat minder volk was - waarschijnlijk kwam dit door de temperatuur en regen - waren de reacties van het publiek enorm positief. Ik heb aan enkele mensen gevraagd wat ze van het festival vonden, of ze vonden dat het nog beter kon en of ze zelf tips hadden voor volgend jaar”, zegt persverantwoordelijke Li-Anke Jaskowiak.

“ik vond het heel leuk, sfeervol en heb niet echt iets om toe te voegen’ en ‘Ja het was echt een geslaagd festival, dit jaar was het ook heel anders dan andere jaren”.

“Dit is een terechte reactie”, vindt Li-Anke Jaskowiak. “Dit jaar hebben we onder andere gefocust op vernieuwing. Zo zijn we in zee gegaan met een nieuwe podiumbouwer, De mainstage of ‘West’ paste perfect in ons nieuwe thema: Bohemian, het podium werd versierd door verschillende houten constructies. Ook hebben we dit jaar een derde podium gelanceerd, onze ‘Rave Cave’. We wisten dat natuurlijk niet iedereen van elke muziekstijl houdt, dus hebben we een plekje voorzien waar je naar hartenlust kon dansen op een grote variëteit aan muziek, van slager tot techno, tot Vlaamse klassiekers.”

Ecologie heel belangrijk

“Een ander onderwerp waar we allen veel waarde aan hechtten was ecologie. We werken al een aantal jaar met wisselbekers, maar dit jaar zijn een stapje verder gegaan. Dit jaar waren er enkel online tickets te koop, en hebben we gepersonaliseerde Schoolrock Dopper-drinkbussen verkocht, om zo het gebruik van plastic flesjes tegen te gaan”, legt Li-Anke Jaskowiak verder uit.

‘Aan de randanimatie kon je ook niet voorbij. Dit jaar was er een kleefmuur en een Just-Dance container, deze waren beide zeer populaire en hebben nog eens een boost gegeven aan de sfeer. 

Als laatste nog iets over de artiesten. Deze waren ook geliefd bij vele festivalgangers, onder meer de Rupelsoldaten en DVTCH NORRIS stonden op ons podium dit jaar en hebben het publiek helemaal opgehitst. Aan sfeer was er dit jaar zeker geen tekort”, besluit Li-Anke.

Schoolrock met een optreden van Tin Fingers.
Benoit De Freine Schoolrock met een optreden van Tin Fingers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.