Maria en Maurits delen al 70 jaar lief en leed

Het platina echtpaar tussen schepen van Burgerzaken Marleen Van den Eynde (links) en burgemeester Bart Seldeslachts.
Marc Het platina echtpaar tussen schepen van Burgerzaken Marleen Van den Eynde (links) en burgemeester Bart Seldeslachts.
Maria Appels en haar echtgenoot Maurits Sys hebben hun platina huwelijksverjaardag gevierd. Ze werden voor de gelegenheid in het gemeentehuis door de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden ontvangen. Daar kregen ze felicitaties, geschenken en bloemen in ontvangst.

Maurits verwierf vooral bekendheid als vroegere uitbater van het gemeentelijk zwembad, waar Maria een tijd de cafétaria uitbaatte.

Maurits is een rasechte Kontichnaar en Maria is afkomstig uit de Kempen, maar na de oorlog verhuisde ze naar Lint. Na de lagere school in Kontich-Centrum, waarvoor Maurits dagelijks 3 km te voet moest afleggen, volgde hij nog twee jaar lessen in de technische school, de vroegere vakschool. Zijn opleiding werd toen afgebroken door de toenemende bombardementen in de buurt, zoals in Mortsel.

Maria volgde lessen voor snit en naad in het Sint-Jozefinstituut. Maurits zijn ogen vielen op Maria toen hij ze regelmatig zag voorbijgaan op weg naar de kruidenierswinkel. Nadien werd het echt menens toen ze elkaar ontmoetten op sociale evenementen, zoals de parochiefeesten en de jaarlijkse kermis. Het was dus liefde op het eerste gezicht die ze nooit meer hebben losgelaten. Hun huwelijk werd voltrokken in de kerk en het gemeentehuis van Lint.

“Vader was 27 jaar onderhoudsmedewerker bij BMT in Boechout en daarna concessionarishouder-uitbater van het gemeentelijk zwembad. Moeder zorgde voor het huishouden en hielp later mee in de sporthal en cafetaria”, vertelt dochter Danielle. Uit hun huwelijk werden drie kinderen geboren, die voor 4 klein- en 9 achterkleinkinderen zorgden.

Lezen – ze hebben een uitgebreide boekenkast – TV-kijken en uitstappen maken met Samana zijn hun geliefde bezigheden. Afgezien van de gewone ouderdomskwalen en de afgenomen mobiliteit, genieten ze nog samen van het leven. “Jong beginnen en volhouden in goede en minder goede dagen”, is hun levenswijsheid.

Nog steeds grote liefde tussen het platina koppel.
Marc De Roeck Nog steeds grote liefde tussen het platina koppel.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paula Populaire

    Nog veel gelukkige jaren samen.paulinexxx