Leerlingen werken samen met Kontichse bedrijven

In het kader van een economisch project voor de klassen 3 Ondernemen & IT, deden de leerlingen van het Sint-Jozefinstituut een positieve ervaring op.

Leerlingen vonden de samenwerking leerrijk en aangenaam
Geen Leerlingen vonden de samenwerking leerrijk en aangenaam

Het eerste contact bestond uit een bezoek van de bedrijfsleiders van de KMO’s Trouillez en Transfert aan de school.

Vervolgens stelden de leerlingen hun school aan hen voor aan de hand van een PowerPointpresentatie. Nadien brachten ze een bezoek aan de twee bedrijven.

Leerlingen tijdens de voorstelling van hun Powerpontpersentatie
Geen Leerlingen tijdens de voorstelling van hun Powerpontpersentatie

ot slot eindigden de leerlingen met een eindpresentatie waarbij ze hun peterschapsbedrijf volledig voorstelden door de verschillende opgegeven topics die zij dienden te behandelen, zoals milieu, omzet, winst, aanbod goederen en diensten.

De samenwerking van de school met KMO’s uit Kontich loopt al verschillende jaren De KMO’s nemen de energie en tijd om met de leerlingen samen te werken. De leerlingen noemen het hun peterschapsbedrijven.

Door het contact met de firma’s en door de deskundige uitleg van de bedrijfsleiders zien leerlingen in praktijk hoe een bedrijf gerund wordt, iets wat zij in de klas vooral theoretisch leerden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.